STVV bouwt aan haar elftal voor volgend seizoen. Vandaag kondigen de Kanaries aan dat ze de aankoopoptie lichten in het contract van Ryoya Ogawa. Na een sterke terugronde wil de vaardige linksback de komende maanden uitgroeien tot een basisspeler op Stayen.

Ryoya Ogawa streek afgelopen zomer met de nodige adelbrieven neer in Sint-Truiden. In 176 wedstrijden voor FC Tokio had hij zich ontpopt tot een vaste waarde in de J-League. Dat leverde de wingback vijf selecties op voor het nationale team van Japan.

“We wisten dat Ryoya een speler was met techniek, snelheid en voetballend vermogen. Daarnaast is de Belgische competitie fysiek ook heel uitdagend. Daarom heeft Ogawa in het begin van het seizoen keihard gewerkt aan zijn kracht en uithouding. In de tweede helft van het seizoen heeft hij getoond dat hij een toegevoegde waarde is voor STVV en voor de Belgische competitie. Daarom zijn we blij om hem langer aan onze club te kunnen binden”, zo legt sportief directeur André Pinto uit.

Ryoya Ogawa is blij met zijn verlengd verblijf in Sint-Truiden: “Het was een plezier om deel uit te maken van dit team tijdens het voorbije jubileumseizoen. Op persoonlijk vlak waren mijn doelpunt in Standard en assist tijdens de thuiswedstrijd tegen Club Brugge mooie hoogtepunten. De komende weken neem ik even vakantie in eigen land, maar ik kijk er alvast naar uit om de trainingen te hervatten midden juni. Komend seizoen wil ik een basisplaats veroveren en voor nog meer assists zorgen.”