Beloftevolle Barnes wil ontploffen op Stayen

“Extra kracht en snelheid in onze voorlinie”

Barnes

Transfer

video

Een nieuwe week, een nieuwe transfer op Stayen: de 21-jarige aanvaller Joselpho Barnes zet zijn handtekening onder een twee-jarig contract bij STVV.

Barnes zag het levenslicht in Duitsland, waar zijn vader (voormalig Ghanees international Sebastian Barnes) op dat moment als profvoetballer actief was. Hij heeft dus – net als die andere recente aanwinst Ananou – de dubbele nationaliteit.

Doorbraak bij Riga

De Duitse Ghanees kreeg zijn jeugdopleiding bij 1. FC Köln en Schalke 04. In Gelsenkirchen stootte hij door tot de beloften. Zijn eerste echte stappen als prof zette Barnes in het Letse Riga, waar hij in 29 wedstrijden tot 7 goals en 4 assists kwam. De krachtpatser is ook Ghanees belofteninternational. Bij de U20 and U23 vond hij 2 keer de netten in 7 wedstrijden.

Diepe spits, flankaanvaller in bijberoep

“Joselpho is een 1m87 grote en krachtige aanvaller, die het doel weet staan. Daarnaast kan hij ook als flankaanvaller uit de voeten. Welke positie hij ook bekleedt, Barnes voegt snelheid toe aan ons team”, zo omschrijft sportief directeur Andre Pinto de kersverse Kanarie. “Onze trainer Thorsten Fink werkte al eerder met hem samen, in zijn periode bij Riga. Hij gelooft rotsvast in de kwaliteiten en het talent van Barnes. We vertrouwen er dan ook op dat deze transfer een investering in de toekomst is.”

Jo is klaar voor zijn nieuwe uitdaging. “Ik ben dankbaar om voor STVV te kunnen tekenen, het is een mooie stap in mijn carrière. Coach Fink heeft me al veel over de club verteld. Dat heeft me overtuigd om te kiezen voor dit project. Ik kan niet wachten om mijn kwaliteiten te laten zien aan de fans. Met mijn snelheid en killerinstinct in de zestien hoop ik dit seizoen veel doelpunten te kunnen maken”, concludeert de jonge spits.