BRUNOOO, BRUNOOO, BRUNOOO!

Met (momenteel) 18 doelpunten is Gianni Bruno STVV’s seizoenstopschutter aller tijden. Om dat heuglijke feit op een gepaste manier te vieren, trekken de Kanaries zondag alle registers open. Voor, tijdens én na de match …

STVV kent een rijke geschiedenis: al sinds 1924 zorgen de Kanaries voor memorabele voetbalmomenten in Haspengouw en omstreken. Dit seizoen schrijft Gianni Bruno een nieuw hoofdstuk in dit roemrijke STVV-boek. De aanvalsleider kroont zich namelijk tot seizoenstopschutter aller tijden in eerste klasse: met (op dit moment) 18 treffers steekt hij Désiré Mbonabucya, Yuma  Suzuki en Eddy Koens voorbij op de eeuwige ranglijst.

In de bloemetjes voor de wedstrijd

Deze historische gebeurtenis laat STVV niet onopgemerkt passeren. “Voor aanvang van de wedstrijd STVV – Antwerp, aanstaande zondag om 13u30, zal onze voorzitter Gianni Bruno in de bloemetjes zetten op de middenstip. Onze vrouwelijke supporters kunnen bovendien op de foto met een kartonnen versie van Gianni, tijdens de Ladies Noon”, weet communicatiemanager Youssouf Keita.

Staande ovatie in 18de minuut

“Bovendien roepen we onze supporters op om in de 18de minuut van de wedstrijd de naam van Bruno te scanderen en een staande ovatie te geven. Na de wedstrijd etaleert onze topschutter op zijn beurt zijn traptechniek, door 18 gesigneerde ballen in de tribunes te mikken. Daarbij krijgt hij trouwens de hulp van onze trouwe ballenjongens Yirthe Barée en Xander Ruysen, die dit seizoen hun … 18de verjaardag vierden en dus hun laatste wedstrijd als ballenjongens meemaken. Iedereen die zondag naar Stayen afzakt, maakt dus kans op zo’n felbegeerd collector’s item.”

Shirtactie in de fanshop

Ook in de fanshop zal Gianni Bruno omnipresent zijn, weet merchandisingverantwoordelijke Jarno Stippelmans: “We zitten bijna door onze voorraad shirts heen. Wie zondag een shirt aankoopt met de naam ‘Bruno’ en zijn rugnummer 91 erop, krijgt de bedrukking gratis (zolang de voorraad strekt). Zo kan je jouw held ook visueel eer betonen.”