Carnaval Sint-Truiden vindt traditiegetrouw plaats op ‘Verloren Maandag’, dit jaar op 20 februari. Maar op Stayen is het komend weekend al carnaval. Naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk (zaterdag om 20u45) slaat STVV namelijk de handen in elkaar met de Haspengouwse carnavalsverenigingen.

De gelijkenissen tussen STVV en carnaval zijn treffend. Er zijn 11 hoofdrolspelers (11 voetballers op het veld en de Raad van 11 als overkoepeldende carnavalsvereniging). Beiden hebben de kleuren geel-blauw en een veer als symbool (de veren van de Kanaries en de pluim op de hoed van de carnavalisten). En ten slotte staan ze allebei voor sfeer en feest.

Een samenwerking lag dus voor de hand, vertelt Giani Creten (proclameur bij de Raad van 11): “STVV is een volksclub, en carnaval is een volksfeest. We zakken zaterdag graag af naar Stayen om de supporters in de juiste stemming te krijgen voor carnaval. Er zullen verschillende carnavalsverenigingen aanwezig zijn, uiteraard uitgedost in hun officiële carnavalsoutfit.”

Praalwagen en carnavalsfeest

Het feest start al voor de match, weet Bert Stas (brand manager STVV): “Op de parking van Tribune Oost zal er een authentieke praalwagen staan, waar je op de tonen van carnaval iets kan drinken voor de wedstrijd. Na de wedstrijd is er een after party in de Rvue, met DJ Will als orkestmeester.

De Raad van 11 zorgt dus voor ambiance naast het veld, op het veld rekent STVV op een stevige prestatie van haar 11 spelers. Alaaf … en vooruit STVV!