"Dit is nog maar de eerste stap"

23 septembre 2022

STVV reageert op stijgende supportersaantallen

video

De teruglopende toeschouwersaantallen vormen een veelbesproken thema in de voetbalwereld. Tussen alle rode cijfers vormt STVV de uitzondering op de regel: de eerste maanden van het nieuwe seizoen gingen onze cijfers in stijgende lijn. Voor de club is dit in een eerste stap in de richting van het uiteindelijke doel … een gevuld en bruisend Stayen.

De energiecrisis, het onvermijdelijke corona, de laattijdige bekendmaking van speeldata, …: er duiken verschillende verklaringen op om de dalende supportersaantallen te verklaren. Als voetbalclub maak je natuurlijk deel uit van een maatschappelijke realiteit. Maar in zo’n geval kan je twee dingen doen: klagen over een situatie die je toch niet in de hand hebt of creatief zijn en hard werken. STVV kiest duidelijk voor de tweede weg.

Positieve spiraal

We zitten in een positieve spiraal. En daar zijn verschillende verklaringen voor”, zegt brand manager Bert Stas. “In eerste instantie zijn er natuurlijk de sterke prestaties van onze jongens op het veld. Ondanks de pittige seizoenstart staan we op een mooie 8ste plaats. Anderzijds hebben we onze prijzen bewust niet verhoogd bij de start van het seizoen, terwijl bijna alle andere clubs dat wel deden. Dat is onze manier om de koopkracht van onze fans te versterken in tijden van inflatie. Deze visie trekken we nu ook door in het nieuwe Najaarsabonnement.”

Fanbeleving op de eerste plaats

Daarnaast werkt het team ook hard aan de fanbeleving: “We doen ons best om jullie, onze supporters, zoveel mogelijk te betrekken. Denk maar aan de belactie van onze oud-spelers. Bovendien zorgen we elke match voor beleving. Zo is er aanstaande zondag het Legends Game tegen Eupen, waarbij meer dan 60 oud-spelers aanwezig zijn op Stayen.

Eerste stap

Is het allemaal rozengeur en maneschijn? “Natuurlijk niet, we zijn realistisch. Als club komen we uit een dalletje. En we hebben ons uiteindelijke doel – een gevuld en kolkend Stayen - nog lang niet bereikt. Als team gaan we verder op het ingeslagen pad. We rekenen op onze supporters om hun hernieuwde trots uit te dragen en zoveel mogelijk mensen uit te nodigen om STVV aan te moedigen. Zo wordt dit veelbelovende vlammetje een hevig voetbalvuur.”

> Neem een Najaarsabonnement en sluit aan bij het groeiende geelblauwe legioen