STVV is populair. Ook bij kinderen. Zo duiken er de laatste weken opvallend veel jonge gezichten op in de tribunes. Om het heilige vuur verder aan te wakkeren bij de Haspengouwse jeugd, pakken de Kanaries zondag uit met een kindvriendelijke wedstrijd. De blikvangers? Gratis inkom voor – 12 jarigen op Tribune Noord en Oost, kinderanimatie en een exclusief bezoek van de vader van Binkie. In een hartverwarmende video roepen clubicoon Peter en middenvelder Mathias Delorge iedereen op om de volgende generatie supporters zondag mee te brengen naar Stayen.

STVV verbaast de Belgische voetbalwereld tijdens de eerste weken van het nieuwe seizoen: met heel wat jong talent in de rangen oogsten de Kanaries heel wat lof én punten.

De combinatie van frisse lokale gezichten (Matte Smets, Mathias Delorge, Jarne Steuckers, Rein Van Helden, …) en internationale klasseflitsen (Ito, Bocat, Koita, …) lokt ook heel wat jeugdige supporters naar Stayen.

Van generatie op generatie

Op dat elan gaan de Kanaries graag verder. Want naar aanleiding van de komst van Cercle Brugge krijgen alle kinderen jonger dan 12 jaar gratis toegang tot Tribune Oost en Noord.

“STVV gaat over van generatie op generatie”, vertelt brand manager Bert Stas. “Vorig jaar – tegen KV Oostende – organiseerden we daarom al een kindvriendelijke wedstrijd. Komende zondag herhalen we dit initiatief graag. Op deze manier krijgen de supporters van de toekomst de kans om hun nieuwe idolen live aan het werk te zien, aan de zijde van hun (groot)vader, (groot)moeder, peter, meter, …De wedstrijd wordt bovendien gespeeld op een heel kindvriendelijk uur (16 uur), zodat zelfs de allerkleinsten achteraf op tijd naar bed kunnen. We kunnen wel niet garanderen dat ze dadelijk de slaap vatten, wanneer ze onze Kanaries hebben zien goochelen op Stayen (lacht).”

Vader Binkie als speciale gast

Uiteraard is het jeugdige geweld vooral benieuwd naar wat de Kanaries op de grasmat toveren. Maar daarnaast laat de club ook niks aan het toeval over naast het veld, weet manager wedstrijdorganisatie Sven Menten: “Enerzijds voorzien we schmink en een springkasteel in de omgeving van de familietribune Oost. Bovendien zal Binkie een bezoekje brengen aan tribunes Oost en Noord voor de wedstrijd. Daarbij krijgt hij het gezelschap van een heel speciale gast: want vader Binkie, de voorganger van de huidige Binkie, maakt een eenmalige comeback op Stayen. Supporters die tickets willen kopen, kunnen dat tot en met zaterdag in de Fanshop of op de officiële ticketwebsite. De combiregeling is namelijk van toepassing.”

Delorgskes nodigen Haspengouwse families uit

Om het vuur bij de achterban aan te wakkeren, roepen niemand minder dan Peter en Mathias Delorge iedereen in Groot-Haspengouw op om zondag naar Stayen af te zakken. In

een emotionele videoboodschap vertellen de voormalige aanvoerder (en huidige teammanager) en de talentvolle middenvelder over hun liefde voor de club.

Bekijk de video via https://fb.watch/mEiWokbh4m/