Hashioka maakt droom waar in de Premier League

Japanse vleugelback verhuist naar Luton Town

video

STVV kondigt vandaag het afscheid aan van rechtsback Daiki Hashioka, die drie jaar het beste van zichzelf gaf in de Truiense verdediging. De 24-jarige Japanner speelde sinds begin 2021 voor de Kanaries.

Daiki Hashioka was de voorbije jaren een vertrouwd gezicht op Stayen. De Japanner speelde 91 wedstrijden voor de Haspengouwse club, waarin hij 14 keer de beslissende pass wist te geven. Dit seizoen scoorde hij ook zijn eerste twee goals op Belgische bodem.

“Gedurende zijn verblijf in Sint-Truiden toonde Daiki Hashioka zich niet alleen een betrouwbare, fysiek sterke en verdedigend onwrikbare wingback. Daiki etaleerde ook een voorbeeldige toewijding en een harde werklust, die aansluit bij het DNA van onze club. Daarnaast zal hij zeker ook gemist worden door zijn ploegmaats, want in de Truiense kleedkamer stond hij bekend om zijn eeuwige glimlach en zin voor humor”, aldus sportief directeur André Pinto.

Drie jaar gevochten voor STVV

Daiki maakt de overstap naar Luton Town, dat dit jaar naar de Premier League promoveerde. Met deze volksclub wil hij een verlengd verblijf op het hoogste niveau afdwingen. Daiki kijkt tevreden terug over zijn succesvol verblijf bij de Kanaries: "Ik heb drie jaar lang alles gegeven voor geel-blauw. Jullie, de supporters, bleven me steunen door dik en dun. Als ik er zo op terug kijk, ben ik meer dan tevreden over het afgelegde parcours. Nu ben ik klaar om alles te geven in de Premier League" aldus Daiki Hashioka.

Succes, Canary Forever!