Kanarie Mathias Delorge verlaat even het vertrouwde nest genaamd Stayen, en vliegt uit richting het Lisp. De komende maanden – tot het eind van het seizoen - trekt de beloftevolle middenvelder namelijk het geel-zwarte shirt van Lierse aan. Kanarie Mathias Delorge verlaat even het vertrouwde nest genaamd Stayen, en vliegt uit richting het Lisp. De komende maanden – tot het eind van het seizoen - trekt de beloftevolle middenvelder namelijk het geel-zwarte shirt van Lierse aan.

Mathias Delorge is één van de jeugdige, lokale talenten die de jongste seizoenen doorgroeide uit de jeugdwerking van STVV. Elke geel-blauwe fan herinnert zich zijn debuut nog levendig: afgelopen seizoen mocht hij invallen in de laatste thuiswedstrijd tegen Standard, voor een volgelopen Stayen.  

“Voor een jonge speler als Mathias is het belangrijk om zoveel mogelijk speelminuten te maken. Op die manier kan hij ervaring opdoen en verder rijpen”, vertelt sportief directeur Andre Pinto. “Bij Lierse komt Delorge terecht in een competitieve ploeg, die momenteel op een vierde plaats staat in 1B (Proximus League). We hopen dat hij zich daar verder ontwikkelt, zodat hij volgend jaar onze rangen opnieuw kan vervoegen.”