Gisteren was Matte Smets, de veelbelovende jonge verdediger van STVV, te gast bij TVL Sportcafé. Tijdens het gesprek kwamen diverse onderwerpen aan bod, van zijn debuutseizoen bij de club tot zijn ambities voor de toekomst. Wij lichten graag enkele quotes uit.

Voeten op de grond als 'Golden Boy'

Matte behoort tot de lijst van de ‘Golden Boys’, de 100 meest veelbelovende spelers in Europa. Wordt daarover gesproken in de kleedkamer? "De sfeer in de kleedkamer is goed. De jongens spreken me soms al gekscherend aan met 'Golden Boy'. Het is natuurlijk mooi om bij die lijst te horen. Maar op zich betekent het verder niet veel", relativeert Smets.

Nationale selectie als motivatie

Jarne Steuckers behoorde onlangs voor het eerst tot de selectie voor de nationale beloften van België. Is dit iets waar Matte ook naar streeft? "Ik denk dat elke speler wel hoopt om voor de nationale ploeg te spelen. Maar ik ben niet teleurgesteld. Het is een bron van motivatie voor mezelf om er in de toekomst wél bij te zijn."

Een sterke connectie in de kleedkamer

Dit jaar heeft STVV een mix van lokaal en buitenlands talent, vaak van jonge leeftijd. Dat creëert een sterke band binnen het team, zo ervaart Matte: "Er zijn veel jonge spelers bij ons elftal gekomen, die het allemaal erg goed doen. We voelen ook echt de connectie in de kleedkamer, en dat zorgt voor een goed gevoel.” Zelf draagt Smets zijn steentje bij: “Vorig jaar waren er veel oudere spelers, waar ik veel van bijleerde. Dit jaar probeer ik op mijn beurt de jongens te helpen die pas bij de kern komen.”

Verder groeien bij STVV

Ten slotte, wat brengt de toekomst? “De eerste zes wedstrijden speelden we goed, het resultaat had soms zelf nog wat beter kunnen zijn. Je hoopt als speler natuurlijk altijd op meer. Persoonlijk wou ik na vorig seizoen sowieso bij STVV blijven. Ik wil mijn prestaties hier bevestigen en kan bij Sint-Truiden verder groeien."

> Bekijk het volledige interview hier