Pro League kerstactie 2024

19 décembre 2023

Steun Younited Belgium, bied op een matchgedragen shirt & ‘Delorge-matchdag’

video

De 28 clubs van de Pro League, Eleven DAZN en andere partners organiseren dit jaar opnieuw een kerstactie. Tijdens het kerstvoetbal van 26 en 27 december dragen de spelers van de Jupiler Pro League het Younited Belgium-logo. Speeldag 20 wordt voor deze bijzondere gelegenheid weer omgedoopt tot de Younited Pro League.

De STVV-spelers dragen deze unieke shirts tijdens de wedstrijd op 27 december in Standard. Vervolgens worden deze geveild, weet Jarno Stippelmans (merchandising manager STVV): “Via www.matchwornshirt.com/proleague - het online veilingplatform voor deze kerstactie – kan je tot zaterdag 30 december (12u) bieden op het gesigneerde matchgedragen shirt van jouw favoriete speler(s).”

Delorge-matchdag

Daarnaast kan er ook dit jaar weer geboden worden op 40 exclusieve items en ervaringen. “Als STVV-supporter kan je daarbij een unieke matchdag beleven, samen met Mathias en Peter Delorge. Je proeft voor de wedstrijd de sfeer in de spelerstunnel, na de wedstrijd krijg je toegang tot de persconferentie en tijdens de after party overhandigen Mathias en Peter Delorge je persoonlijk een gesigneerd ‘Delorge t-shirt’”, vertelt Jarno.

Daarnaast kan je ook bieden op VIP-arrangementen voor het Pro League Gala, de Gouden Schoen, de Memorial Van Damme, een blik achter de schermen en meet & greets bij de Pro League-clubs, een partijtje golf met Geert De Vlieger, achter de schermen bij opnames van MIDMID, Extra Time en onze live uitzendingen.

Opbrengst naar Younited Belgium

Ook dit jaar gaat de opbrengst integraal naar de sociale partner Younited Belgium, die kwetsbare personen een thuis geeft in voetbalteams, hen ondersteunt en perspectief biedt. Momenteel zijn er meer dan dertig Younited-voetbalteams verspreid over België. Hun spelers zijn experten in het dagelijks overleven die strijden tegen kwetsbaarheid op vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede of verslaving. Bij hun team bouwen spelers aan zelfvertrouwen, krijgen ze meer structuur in hun leven en leggen ze ook contact met hulpverleners en lotgenoten. Ze vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis.

“Dankzij de steun van de Pro League kunnen wij teams oprichten en ondersteunen, en dat niet alleen bij profclubs. Het voorbije jaar kwamen er dertien teams bij, de meeste in kleinere steden en gemeenten. Zo toont het profvoetbal zich solidair met sociale organisaties en amateurclubs”, aldus Bert Ballegeer, coördinator van Younited Belgium.