Als club hebben we er alles in het werk gesteld om van 100 jaar STVV een onvergetelijk feest te maken. De voorbereidingen daarvan zijn in overleg met de sfeergroep gebeurd: we hebben samen de verhaallijn van de ceremonie voor de wedstrijd uitgetekend, investeerden als club in een extra constructie om de tifo naar boven te hijsen en zorgden voor heel wat special effects.

De uitdrukkelijke voorwaarde hiervoor was dat er geen pyrotechnisch materiaal gebruikt zou worden in de tribune. Enkelingen hebben zich helaas niet aan deze voorwaarde gehouden en namen toch hun toevlucht tot pyro. Dat zorgde voor verwondingen bij enkele omstaanders én kostte ons als club meer dan 7.000 euro aan boetes en de herstelling van schade. Bovendien had het nog veel erger kunnen aflopen. 

Als club handelen we consequent. Omdat er tegen de afspraken in vuurwerk binnengesmokkeld werd en omdat de tifo’s als dekmantel gebruikt werden om vuurwerk aan te steken, stellen we striktere regels in voor het gebruik van het vlaggenlokaal en verbieden we tifo’s tot het eind van het seizoen. 

Dit incident neemt niet weg dat we alle supporters dankbaar zijn die positief meegewerkt hebben aan de viering van 100 jaar. Zij zorgden samen voor een prachtige sfeer op Stayen. Er gingen intussen al meer dan 7.500 tickets uit voor de wedstrijd tegen Club Brugge zondag, dus we rekenen opnieuw op het enthousiasme van iedereen met een geel-blauw hart voor deze topper.