Stan Van Dessel verlaat het Truiense nest

Linkerpoot naar Lierse

video

Basisspeler worden

In de hectische laatste rechte lijn van deze zomerse transferperiode meldt STVV de uitgaande transfer van Stan Van Dessel. De middenvelder trekt naar Lierse Kempenzonen, dat uitkomt in de Challenger Pro League.

De 22-jarige Van Dessel brak door vanuit de Truiense jeugdreeksen. Hij debuteerde in 2019 in de eerste ploeg en kwam in totaal tot 41 wedstrijden voor de Kanaries.

Stan staat aan de Tiensesteenweg bekend om zijn begaafde traptechniek en positieve ingesteldheid. Bij Lierse gaat hij op zoek naar een onbetwiste basisstek, weet sportief directeur Andre Pinto: “Van Dessel heeft de voorbije seizoenen regelmatig zijn steentje bijgedragen aan de ploeg. Hij maakte dit jaar ook een goede indruk tijdens de voorbereiding. Binnen onze kern hebben we op dit moment echter heel wat sterke centrale middenvelders rondlopen. Gezien de enorme concurrentie van Ito, Delorge, Fujita, Dumont, Yamamoto, … hebben we samen besloten dat het beter was om een andere uitdaging aan te gaan. Stan is op een leeftijd gekomen waarop hij het verdiend om onbetwist basisspeler te zijn. We wensen hem alle geluk en veel speelminuten in zijn nieuwe avontuur bij Lierse Kempenzonen.”

“Een plaats in mijn hart”

Stan Van Dessel wuift de geel-blauwe supporters uit met een warm gevoel: “Na 4 jaar – met ups & downs - neem ik afscheid van de club waar het allemaal begon voor mij. Ik wil de club en mijn medespelers graag bedanken voor de afgelopen jaren. Maar vooral ook de fans die mij, en ons, altijd steunden. Stayen zal altijd een speciale plaats in mijn hart hebben.”