STVV is big in Japan

6 septembre 2022

Drie nieuwe initiatieven illustreren groeiende populariteit van Kanaries

video

TOKIO / SINT-TRUIDEN, 6 september 2022 - STVV is big in Japan. De club telt meer dan 27.000 volgers op social media, de shirts gaan er als zoete broodjes over de toonbank en STVV-spelers prijken op reusachtige reclamepanelen in de metro van Shibuya (de bekendste wijk van Tokio). Om de populariteit in het land van de rijzende zon verder aan te zwengelen, lanceren de Kanaries drie nieuwe initiatieven. Vandaag zwaaien de deuren van de STVV-lounge in Tokio voor het eerst open. Binnenkort zakken de cheerleaders STVV Ladies af naar Stayen. En ten slotte start er een heus tv-programma op nationale tv.

De STVV Lounge is een luxueuze cocktail bar / restaurant in hartje Tokio, waar je elke dag van 17 tot 23u iets kan eten en drinken. Het menu heeft een behoorlijk Belgisch tintje: je kan er onder andere genieten van bier en chocolade van Belgische makelij. Op die manier slaat de STVV Lounge de brug tussen Japan en België.

Yukari Seki (global business director) is ter plekke aanwezig bij de opening, samen met onder andere STVV-CEO Tateishi en andere hooggeplaatste gasten. Zij is dus goed geplaatst om het project te kaderen: “De STVV Lounge heeft een dubbele ambitie. Enerzijds is het een uithangbord van STVV. Deze mooie locatie helpt om de naamsbekendheid van de club te vergroten bij de Japanse fans. Anderzijds is het een ontmoetingsplek voor onze Japanse businesspartners. STVV telt al heel wat Japanse sponsors, die de club helpen om sterke spelers aan te trekken. Hier krijgen zij de kans om elkaar te ontmoeten in een gepast decor.”

STVV Ladies & TV-show

Een van deze partners, hoofdsponsor Nishitan Clinic, zakte onlangs nog af naar Stayen. Tijdens de openingswedstrijd tegen Union geraakte CMO Seji Nishimura danig onder de indruk van ‘de hel van Stayen’. Om de sfeer verder op te poken, zakken de STVV Ladies binnenkort af naar Haspengouw. Een achttal cheerleaders zullen de supporters enthousiasmeren voor de aftrap van de wedstrijd tegen OH Leuven.

Bovendien start in oktober een wekelijks tv-programma, met STVV als rode draad. In elke uitzending krijgen de kijkers een portie clubnieuws voorgeschoteld, gecombineerd met wetenswaardigheden uit België. Het programma is te volgen via de zender TV Tokyo.