De wintermercato loopt stilaan op z’n eind. Een dergelijke transferperiode gaat gepaard met heel wat transfergeruchten, in de media en op websites. De STVV-supporters verdienen het om juist geïnformeerd te worden. Daarom maken de Kanaries een tussentijdse balans op.

In de eerste weken van deze transferperiode was het windstil. De jongste dagen komt de markt wat meer in beweging. Als club start je goed voorbereid aan een transferperiode. Dus natuurlijk vinden er in een periode als deze heel wat telefoontjes en gesprekken plaats. En natuurlijk wekken de goede prestaties van onze spelers de nodige interesse op. Op zich is dat een compliment voor onze spelers en voor onze club. De realiteit is echter dat er qua uitgaande transfers op dit moment maar één dossier heel concreet is.

Komen er de komende dagen nog andere aanbiedingen binnen? Dat kan je nooit voorspellen. Maar wat wél vaststaat is dat we er de jongste jaren na elke transferperiode in slaagden om een competitieve ploeg op de been te brengen. Op dit moment verwachten we geen grote verschuivingen. Moest dat toch het geval zijn, hebben we waardige vervangers op het oog om snel te kunnen schakelen. We zullen niet zomaar een uitverkoop houden zonder zelf te reageren.

Zondag aanstaande staat STVV – Genk op het programma. In de marge van deze wedstrijd worden er de gekste indianenverhalen gelanceerd. Zelfs wat betreft denkbeeldige transfers van Kanaries richting Genk. We kunnen echter formeel zijn: er is op geen enkele manier contact over een transfer van een STVV-speler naar Genk. Bij een derby horen wat subtiele speldenprikjes heen en weer. We zouden waarderen dat het daarbij blijft, en dat er geen loze transferverhalen gelanceerd worden om onze club te destabiliseren in aanloop naar deze belangrijke match.

Qua inkomende transfers werkt STVV achter de schermen discreet verder. We gaan dus niet met de fanfare op kop communiceren over mogelijke aanwinsten. Maar dat betekent niet dat we er achter de schermen niet keihard mee bezig zijn. Onze filosofie is: pas als een transfer rond is, communiceer je erover.

Zondag staat de belangrijkste match van het jaar op het programma. Laten we hier eendrachtig naar toeleven. De spelers zijn 100% gefocust op de derby, we rekenen op de steun van onze supporters komend weekend. We zijn één team. Vooruit STVV!