Voorbeschouwing Club Brugge - STVV

29 septembre 2023

Op naar het Jan Breydelstadion

video

Op de eerste dag van de maand oktober trekt STVV richting Brugge. Met de sterke eerste helft tegen Genk in de rugzak, kijken de Kanaries de West-Vlaamse topclub in de ogen.

STVV: aanvallend en snel

Na 8 speeldagen is de invloed van trainer Thorsten Fink duidelijk merkbaar: er wordt aanvallend voetbal gebracht tegen iedere tegenstander. De bal wordt goed in de ploeg gehouden, dat bewijzen ook de statistieken. Met meer dan 500 passes per wedstrijd staat STVV op de derde plaats in die ranglijst, net onder… Club Brugge. Het belooft dus een clash te worden tussen twee ploegen die de voetballende oplossing zoeken.

Na zijn snelle hattrick in de Cegeka Arena is Abou Koita erop gebrand om opnieuw te schitteren tegen een topploeg. Steuckers is uitgeziekt en volledig fit. De voornaamste vraag lijkt dan ook of zijn vervanger Yamamoto zijn plaats afstaat aan het jeugdige Haspengouwse goudhaantje.

De verwachte opstelling van de Kanaries:

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Kaya – Koita

Club Brugge: drie ex-Kanaries aan de aftrap?

Tot vorig weekend had de Brugse ploeg de topscorer van de Pro League in haar rangen: Skov Olsen. Daar bracht Abou Koita vorige week verandering in. De honger naar doelpunten zal dus groot zijn bij de Deense aanvaller.

De afgelopen twee wedstrijden van Club Brugge verliepen volgens een gelijkaardig scenario: de Bruggelingen moesten telkens een 1-0 achterstand goedmaken en behaalden tot twee keer toe 1 punt.

Nielsen en Jutgla stonden de twee vorige wedstrijden niet aan de aftrap. Ook voor de talentvolle Nusa komt de wedstrijd tegen STVV allicht net te vroeg. Een geblesseerde Sabbe werd donderdag al na 10 minuten vervangen door Odoi. Naast Odoi worden ook Brandon Mechele en Simon Mignolet in de Brugse basisploeg, wat het aantal ex-Kanaries op 3 zou brengen.

Roteert coach Deila na de midweekstrijd van zijn team (en gunt hij bijvoorbeeld Boyata, Nielsen, Jutgla en/of Balanta speelminuten?) of houdt hij vast aan zijn typeploeg? Als het Club speelt met dezelfde 11 als tegen Anderlecht en Genk, ziet de opstelling er zo uit:

Mignolet

Odoi – Mechele – Spileers – De Cuyper

Onyedika – Vanaken – Vetlesen

Skov Olsen – Thiago - Zinckernagel