Op de vierde speeldag van de Europe Play-Offs staat er een belangrijk duel op het programma: STVV gaat op bezoek bij OH Leuven. De vorige ontmoeting aan Den Dreef was een bittere pil voor de Kanaries (4-0 verlies). Geel-blauw zal dus extra gebrand zijn om dit recht te zetten.

OHL: nieuw elan

OHL wist zich op de slotspeeldag miraculeus te ontsnappen aan de Relegation Play-Offs, na een overwinning in de slotseconden tegen KV Mechelen. De Leuvenaars kunnen nu dus vrank en vrij hun aan de slag in de Europe Play-Offs. Hun overwinning in de vorige wedstrijd tegen de leider KAA Gent onderstreept aan dat ze een geduchte tegenstander zijn. Zwart-wit is het sterkst op eigen terrein, waar OHL het merendeel van haar punten pakt.

De grootste ster van OHL staat allicht naast het veld: trainer Oscar Garcia deelde als speler van FC Barcelona de kleedkamer met onder andere Laurent Blanc, Pep Guardiola, Luis Enrique Luis Figo, Hristo Stoichkov en de Braziliaanse spits Ronaldo.

Op het veld is Maziz een speler om in de gaten te houden bij Leuven. Met 5 doelpunten en 5 assist is hij de gevaarlijkste man bij de Leuvenaars. Afgelopen weekend had hij echter een aanvaring met coach Garcia. Betaalt Maziz het gelag? Of strijkt de Spaanse coach de hand over het hart?

Ook Mathieu Maertens scoorde 2 keer tegen Gent. De aanvallende middenvelder ontpopt zich zo tot gelegenheidsspits. Centrale verdediger Ewoud Pletinckx heeft iets gemeen met onze Matte Smets: zij zijn de enige veldspelers die dit seizoen elke minuut speelden. De Truienaars zullen ten slotte doelman Tobe Leysen nog niet vergeten zijn. De doelman keepte een fenomenale partij op Stayen, en hield een dominant STVV zo van een zekere zege. Momenteel domineert Leysen ook de statistieken van de meeste reddingen per 90 minuten.

Na de stuntzege tegen Gent worden er geen grote wijzigingen verwacht in de Leuvense basiself. Ricca moest vorig weekend het veld wel al na 11 minuten verlaten met een blessure. Hij wordt waarschijnlijk vervangen door Schingtienne. Dat zou dan de volgende opstelling geven:

Leysen

Russo - Pletinckx - Schingtienne

Sagrado - Schrijvers - Banzuzi - Akimoto

Maziz

Maertens – Thorsteinsson

STVV: doorstomen in de Europe Play-Offs

STVV heeft de weg naar doel duidelijk gevonden. In de eerste 3 wedstrijden van de Europe Play-Offs noteerden de Kanaries maar liefst 8 treffers. Bovendien bewees de ploeg van coach Fink over de nodige veerkracht te beschikken: twee keer op rij kwam STVV terug van twee doelpunten achterstand.

Om in de race te blijven voor een Europees ticket zullen onze jongens vol voor de overwinning moeten gaan. Op verplaatsing hebben de Kanaries het echter wel moeilijk dit seizoen: met maar 3 winsten in 16 uitwedstrijden. Schudt STVV haar uitcomplex definitief af in de Play-Offs? Ze begonnen alvast goed, met winst op Mechelen. Als de Kanaries revanche nemen in Leuven, zouden ze voor het eerst dit seizoen 2 uitwedstrijden op rij winnen.

De wedstrijd tegen Leuven komt nog te vroeg voor centrale verdediger Rein Van Helden. Hij is nog herstellende van een hersenschudding. Daarnaast zijn Fujita en Yamamoto nog afwezig: zij wonnen deze week hun openingsmatch van de Asian Cup U23 met Japan tegen China (1-0). Na zijn sterke invalbeurt maakt Robert-Jan Vanwesemael mogelijk opnieuw zijn opwachting in de basis. Centraal in de aanval is het dringen. Naast Zahiroleslam kloppen ook de scorende invallers Kaya en Bertaccini op de deur.

De mogelijke opstelling van de Kanaries is als volgt:

Suzuki

Janssens - Smets - Godeau

Vanwesemael - Ito - Delorge - Bocat

Steuckers - Kaya - Koïta