De heenwedstrijd STVV – RWDM wist te beklijven tot het eind. Op het allerlaatste nippertje buffelde Daiki Hashioka toen de bevrijdende 2-1 binnen. Afgelopen week kreeg doelman Defourny 4 goals rond de oren van AA Gent ... Loopt het voor STVV komend weekend even vlot?

RWDM: vooral gelijke spelen in het Edmond Machtens-Stadion

De ploeg uit Molenbeek speelde dit seizoen al viermaal gelijk in eigen huis. Twee keer wisten de Brusselaars te winnen en twee keer gingen ze de boot in. Met een gemiddelde van 1,06 doelpunten per wedstrijd is RWDM de op twee na slechtst scorende ploeg in de Jupiler Pro League. De club rekent voor haar doelpuntenproductie op topschutter Gueye, goed voor 6 doelpunten.

Na een woelige voorbereiding startte de Braziliaanse coach Cláudio Caçapa opvallend goed aan het seizoen. Daarna volgde echter een vormdip. Ondertussen staat de Molenbeekse ploeg op de 11de plaats in de competitie, 1 punt boven de gevarenzone.

Na de met 4-0 verloren wedstrijd in de Ghelamco Arena is het niet zeker of Caçapa veranderingen in de ploeg gaat aanbrengen. Mogelijk wijzigt hij zijn basiself wel in de verdediging, waar zowel de sterke Segovia als Le Joncour onzeker zijn. Klaus of Heris zijn mogelijke vervangers.

Over het feit dat topschutter Gueye en assistenkoning Mercier tussen de lijnen zullen staan, bestaat er veel minder twijfel. Ook Reine-Adélaïde, de speler met de hoogste waarde in de kern, start waarschijnlijk aan de wedstrijd.

De mogelijke ploeg van RWDM ziet er zo uit:

Defourny

Koné – Klaus – Sissako

Abner – Dwomoh – Abe – Camara

Reine-Adélaïde – Gueye – Mercier

STVV: uitstekende fysiek

Deze week raakte bekend dat Ryotaro Ito het meeste aantal kilometers per 90’ aflegt van alle spelers in de Jupiler Pro League. Het werk van physical coach Goran Kontic werpt dus zijn vruchten af bij de Kanaries.

Abou Koïta moest vorige week zijn topschutterstitel (tijdelijk?) afstaan aan Denkey, maar Zahiroleslam wist zijn rekening wel te openen voor STVV. Of de Amerikaan opnieuw aan de aftrap staat is nog onzeker, nadat hij een schouderblessure opliep tijdens de wedstrijd tegen OHL.

Coach Fink hield de voorbije weken vast aan zijn vertrouwde namen. Door blessures wordt de Duitser deze week genoodzaakt te wisselen. Dit zijn enkele opties voor zaterdag:

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Janssens of Vanwesemael – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Kaya of Barnes – Koïta