De voorlaatste speeldag van het reguliere seizoen is aangebroken: zondag gaan De Kanaries op bezoek bij De Panda’s. De heenwedstrijd eindigde 1-1 na een late gelijkmaker van Pantovic in minuut 94. Eupen wil de laatste strohalm grijpen, STVV wil in een zo goed mogelijke uitgangspositie aan play-off 2 beginnen. Wie houdt de 3 punten in eigen rangen?

STVV: zoveel mogelijk punten pakken

De jonge troepen van Sint-Truiden kijken gretig uit naar play-off 2. Om daar zo hoog mogelijk in te eindigen, telt elk punt. Ook al worden de punten gehalveerd voor aanvang van de eindronde … hoe hoger het puntenaantal na afloop van de reguliere competitie, hoe beter de uitgangspositie voor het vervolg van de competitie.

De Kanaries zullen er dus alles aan doen om de 3 punten mee naar huis te nemen. Zoals coach Fink het stelde tijdens de persconferentie: “We gaan niet naar Eupen om te experimenteren, we gaan naar Eupen om te winnen.” Bruno Godeau en Jarne Steuckers zijn opnieuw topfit, enkel Shinji Okazaki en Abou Koïta trainden deze week met de handrem op. Mogelijk stuurt de Truiense coach de volgende 11 de wei in:

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Vanwesemael – Delorge – Ito / Fujita – Bocat

Steuckers – Zahiroleslam – Koïta (?)

KAS Eupen: 0 op 18

Eupen verkeert momenteel – om het zacht uit te drukken - niet in de beste vorm. Na een opflakkering na Nieuwjaar verloren de Panda’s vervolgens 6 wedstrijden op rij. Bovendien wisten ze daarin geen enkele keer te scoren. Enkel met een 6 op 6 kan Eupen mogelijk nog ontsnappen aan deelname aan de play-offs voor degradatie. Punten pakken is dan ook van essentieel belang, want voor de 4 ploegen in play-off 3 geldt er geen halvering van de punten.

Doelman Slolina, gehuurd van Chelsea, moest zicht dit seizoen al 52 keer omdraaien in de Jupiler Pro League. Aanvallend loopt het ook stroef. Nochtans heeft Eupen twee geroutineerde aanvallers in de rangen. Spits Emond, in januari overgekomen van Standard, wist echter nog maar 1 keer te scoren sinds zijn transfer. Die andere veteraan, Finnbogason, fungeert allicht als supersub. De meeste doelpunten kwamen dit seizoen van de voet van Nuhu (4 doelpunten), Magnée gaf dan weer 4 assists en staat daarmee op kop in die lijst binnen de eigen rangen.

Voor Eupen verwachten we de volgende 11:

Slonina

Paeshuyse – Palsson – Filin – Davidson

Lambert – Baiye

Charles-Cook – Pantovic – Keita

Emond