Bernd Hollerbach vs Bernd Stock

DING DING, in de ene hoek onze geliefkoosde coach Hollerbach, die op zoek gaat naar een vierde thuisoverwinning. In de andere hoek de andere Bernd, die met Kortrijk kampt tegen degradatie. Let the fight begin!

Dat het gevecht gekruid wordt met doelpunten, is aannemelijk. Zo blijkt alvast uit deze statistiek: KV Kortrijk kwam in elk van de laatste twaalf competitiewedstrijden op verplaatsing tot scoren in de Jupiler Pro League. Dit is niet alleen de langste reeks van alle ploegen in de competitie, het is ook al drie matchen meer dan KVK’s vorige recordreeks (9 in 1999 en 2018). Anderzijds incasseerde Kortrijk ook minstens twee tegengoals in elk van de laatste zeven uitwedstrijden. Er liggen dus kansen voor ons aanvallende compartiment!

Over die voorhoede valt er ook nieuws te rapen. Daichi Hayashi maakte veertien goals in zijn 45 Jupiler Pro League-matchen tot hiertoe. Hij kan de zevende Japanner worden die deze eeuw minstens vijftien goals maakt in 1A, na Morioka (31), Ito (27), Suzuki (26), Kubo (22), Toyokawa (17) en Kamada (15).  Een leuk geel-blauw getint lijstje dus.

In de verdediging staat één belangrijke pion noodgedwongen langs het schaakbord: Wolke Janssens ontbreekt wegens schorsing. Benieuwd hoe er geschoven wordt, en welke torens en (werk)paarden Kortrijk schaakmat zetten? Zak zaterdagavond af naar de Tiensesteenweg voor een heerlijk duel.