Op speeldag 27 staat een opwindende ontmoeting tussen twee geel-blauwe clubs op het programma. Deze match belooft extra speciaal te worden, aangezien STVV zijn 100-jarig bestaan viert. In de heenronde zagen we al een waar doelpuntenfestijn met een 3-3 gelijkspel als resultaat. Wie neemt deze zaterdag de overhand?

STVV: de volle buit in de verjaardagswedstrijd

STVV viert aanstaande zaterdag haar 100ste verjaardag. De spelers zullen dan ook voor de volle buit gaan tegen Westerlo. De Kanaries weten heel het seizoen al mooi voetbal op de mat te brengen in hun vertrouwde 3-4-3 formatie. Ze kunnen een passnauwkeurigheid van 85% voorleggen, het hoogste percentage van alle ploegen in de Jupiler Pro League dit seizoen. De manschappen van coach Fink zullen dus ook zaterdag opnieuw de nodige combinaties op hun vertrouwde kunstgras leggen.

Bij de Kanaries heeft Ananou de trainingen hervat. Enkel Okazaki blijft out. Topschutter Koïta (13 doelpunten) droomt van een extra goal in de jubileumwedstrijd. Daarvoor kan hij rekenen op de bevoorrading van Jarne Steuckers, die dit seizoen al 6 assists op zijn naam heeft staan.

De basisopstelling blijft normaliter in grote lijnen intact. De enige vraag is of coach Fink centraal op het middenveld voor Fujita of Ito kiest:

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Vanwesemael – Fujita / Ito – Delorge – Bocat

Steuckers – Zahiroleslam – Koïta

KVC Westerlo: in goede vorm onder De Mil

Westerlo begon zwak aan het seizoen (met een bittere 3 op 27). De Kemphanen moesten tot speeldag 10 op hun eerste overwinning wachten. Sindsdien rukten de Kempenaars op: momenteel staan ze op een mooie 10de plek, 1 plaats achter onze Kanaries. Westerlo kreeg dit seizoen al 13 strafschoppen: de geel-blauwen wisten deze aan 100% te benutten. Vooral topschutter Nicolas Madsen zette deze om: hij is al goed voor 12 goals, waarvan 4 in de laatste 5 wedstrijden.

Sinds de komst van Rik De Mil verloor Westerlo maar 2 van de laatste 9 wedstrijden. Met 4 op 6 (een gelijkspel op Union en winst thuis tegen Standard) zakt de ploeg met vertrouwen af naar Stayen. We verwachten dan ook niet veel wijzigingen in het elftal. Enkel El Hari, Stassin en Vaesen zitten aan de kant met blessureleed.

De mogelijke 11 zijn de volgende:

Bolat

Reynolds – Bayram – Neustadter – Bos

Sydorchuk – Piedfort

Yow – Madsen – Sayyadmanesh

Vermant