Na een verdiend gelijkspel op het veld van Club Brugge trekken de Kanaries in eigen huis ten strijde tegen Union. De geel-blauwe ploeg uit Brussel staat aan kop van het klassement. Aan de Truiense giant-killers om weerwoord te bieden.

STVV: belangrijke punten tegen de topclubs

STVV raapte al een punt in de confrontaties tegen Gent, Genk en Brugge. De Kanaries popelen om dit keer een topclub helemaal over de knie te leggen. Met 13 punten en de topscorer van de Pro League, Abou Koita, in onze rangen, ontvangen we zondag 8 oktober Union in een volgepakt Stayen.

De werklustige aanvaller Kaya wordt opnieuw aan de aftrap verwacht. Verder keerde Steuckers tegen Brugge terug na een week afwezigheid door ziekte. De enige vraagtekens situeren zich op de linkerflank, waar Bocat en Koita de voorbije dagen met een lichte ziekte kampten.

Als deze swingende tandem fit geraakt, ziet de opstelling er waarschijnlijk zo uit:

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Kaya – Koita

Union: ex-Kanaries terug in het nest

Union deelt niet alleen haar geel-blauwe clubkleuren met STVV. Er zijn ook heel wat medewerkers en spelers met een Truiens verleden actief. Castro-Montes en Moris op het veld, CEO Bormans en technisch directeur O’Loughlin naast het veld bijvoorbeeld.

De ploeg uit Sint – Gillis maakte de afgelopen jaren indruk in de hoogste klasse van het Belgisch voetbal. Na de terugkeer naar eerste klasse in 2021 grepen de Brusselaars twee jaar op rij net naast de landstitel.

Midweeks speelde Union nog Europees tegen Liverpool. Roteert coach Alexander Blessin opnieuw, net zoals hij de voorbije weken deed? Tegen RWDM en Charleroi bracht de Duitse coach alvast zeven nieuwe spelers aan de aftrap. Maar anderzijds hebben de spelers na zondag wat rust in het verschiet, tijdens de internationale break.

Wij gokken dit keer op deze opstelling:

Moris

Castro-Montes - Machida – Burgess – Sykes – Lapoussin

Sadiki – Puertas – Vanhoutte

Rodriguez – Amoura