Het vuur van Haspengouw laait op, de spanning stijgt. Komende zondag om 19u15 gaat het langverwachte jubileumjaar van STVV van start. Maar wat mogen we sportief gezien van de wedstrijd tegen Standard verwachten?

Bij STVV zullen enkele nieuwe gezichten hun opwachting maken. Ook de jongens die terugkeren na hun uitleenbeurt zijn vastberaden om hun eerste minuten in de Jupiler Pro League te verdienen. Coach Fink heeft de voorbereiding gebruikt om te experimenteren met verschillende opstellingen, waardoor hij nu nog enkele knopen moet doorhakken. Het wordt dus nog een beetje gissen naar de definitieve ploeg die het veld zal betreden tegen Standard, maar tijdens de generale repetitie tegen Al-Taawoun stuurde de trainer deze elf tussen de lijnen:

Schmidt

Smets – Godeau – Van Helden

Ananou – Delorge – Van Dessel – Bocat

Steuckers –Kaya - Koita

Bij Standard vond er een redelijke volksverhuis plaats. Met Cimirot, Dussenne, Alzate, Zinckernagel en Melegoni trokken enkele sterkhouders de Luikse deur achter zich dicht. Nieuwkomers zoals Isaac Price, Mundle, Kawabe en verloren zoon Zinho Vanheusden zullen de leegte moeten opvullen. Maar misschien situeren de meest spraakmakende aanwinsten zich wel op de bank, waar de voormalige Manchester City-speler en legende Yaya Touré samen met Carl Hoefkens het nieuwe coaching-duo van de Rouches vormt.

In de voorbereiding behaalden de Luikenaars wisselende resultaten. Ze waren onder andere succesvol tegen Red Star, maar leden ook nederlagen tegen RWDM en AZ. Afgelopen week boekten ze een weinig overtuigend gelijkspel tegen het Hertha Berlijn van ex-Kanarie Tony Leistner en tegen Metz.

Verwachte opstelling Standard:

Bodart

Fossey – Bokadi – Vanheusden – Laursen

O’Neill – Balikwisha – Price

Dønnum – Ohio - Dragus

Het belooft een boeiende wedstrijd te worden met twee gretige teams tussen de lijnen en twee legendarische coaches aan de zijlijn. De Kanaries gaan alvast samen met het geel-blauwe legioen vol op zoek naar de eerste Haspengouwse overwinning van het seizoen. Laten we er samen een onvergetelijke start van maken!