Suzuki

Van Helden - Smets - Godeau

Ananou - Delorge - Ito - Bocat

Steuckers - Zahiroleslam - Bertaccini

De Kanaries beginnen met drie nieuwe namen aan de aftrap, in vergelijking met de wedstrijd tegen Club Brugge. Ananou lost Vanwesemael af op rechts, Bocat neemt zijn plaats op links terug in en Adriano Bertaccini start voor het eerst in de basis.

Het eerste gevaar is voor Westerlo, dat een serieuze face-lift onderging in vergelijking met het laatste competitieduel. Rommens besluit echter onbesuisd naast na een scherpe counter.

Behoudens die speldenprik monopoliseren de Kanaries naar goede gewoonte het leer in de beginfase. In de 8ste minuut vertaalt geel-blauw dat balbezit ook in een doelpunt. Steuckers snijdt in zijn gekende stijl naar binnen, zijn schot wijkt af op een Westels been en verdwijnt naast gelegenheidsdoelman Gillekens.

In de 10de minuut toont Bertaccini voor het eerst zijn diepgang. Ito stuurt Adriano in de ruimte, zijn schoot gaat echter een stuk over het doel.

16de minuut, een tweede keer Bertaccini. Dit keer wurmt hij zich langs zijn verdediger om vervolgens met links de vuisten van de goalie te testen. Het spel verloopt nu wel iets rommeliger dan in de beginfase.

In de 26ste minuut vindt magiër Ito het tijd om het toverstokje nog eens boven te halen. Ryotaro zondert Ananou alleen af voor doel, Freddy knalt hard doch wild over. Enkele minuten later krijgt Delorge ruimte om het middenveld over te steken. Zijn schot strandt in de grijpgrage armen van Gillekens. De Kanaries nemen het heft helemaal in handen.

In de 41ste minuut is het derde keer, voorlopig nog niet goede keer voor Bertaccini. Zijn krul wordt opnieuw gepareerd door de Westelse doelman.

Net voor rust gaan de alarmbellen af aan de overkant. Suzuki bokst de bal in de voeten van een Westerlo-speler, die een opgelegde kans mist. Over opgelegde kansen gesproken … Ook STVV krijgt er nog eentje voor de rust. Na een mooie aanval centert Ananou tot bij Steuckers, die van vlakbij over de Kempische kooi devieert.

Na een aangenaam kijkstuk – met meer dan 70% balbezit en resem kansen – gaan we rusten met 1-0.

Tweede helft

Suzuki

Geen reden om te wisselen bij de rust. De Kanaries starten ongewijzigd aan de twede helft. In de eerste minuten verandert het spelbeeld echter wél. Eerst dreigt Fripan met een lage schuiver. Daarna moet Suzuki bij de pinken zijn na een afgeweken voorzet. En na 55 minuten is er opnieuw een schot richting Truiens doel.

Na dit beginoffensief kabbelt de match even voort. Beide ploegen houden elkaar in balans. Tot in de 67ste minuut het licht even uitgaat bij Ito. Hij levert knullig in, zijn Japans maatje Suzuki moet zich helemaal rekken om de gelijkmaker te voorkomen. Even later moet Suzuki opnieuw redding brengen, nadat hij zelf balverlies lijdt.

Een wake-up call dringt zich op. En die neemt de vorm aan van een drievoudige wissel. Kaya, Yamamoto en Fujita komen in de plaats van Zahiroleslam, Bertaccini en Ito.

Op het effect van die wissels is het wachten tot de 80ste minuut. Smets kopt een hoekschop van Steuckers – ook zijn ploegmaat bij de nationale beloften – op doel, de keeper redt ternauwernood.

In de 83ste minuut is het moment van Kaya bijna aangebroken. Na een heerlijke actie van Fujita en Yamamoto komt de Duitse Turk maar een teenlengte tekort.

De voeten van Steuckers zijn vandaag duidelijk wel groot genoeg. Met zijn tweede doelpunt van de avond zet Jarne de kroon op het werk. Een mooi einde van een zalige paasswedstrijd!