Wedstrijdverslag STVV - MVV

21 août 2023

Oefenpot eindigt op gelijkspel onder de blakende zon op Stayen

video

Eerste helft

Opstelling: 
Suzuki
Mindombe - Diriken - Janssens
Ogawa - Yamamoto - Dumont - Van Dessel - Librici
Barnes - Okazaki


MVV begon gretig aan de match en zorgde meteen voor veel druk op de Truiense verdediging. Na 8 minuten zorgde dit voor een eerste tegengoal na ongelukkig balverlies.

STVV herpakte zich vrijwel meteen en begon meer aanvallend voetbal te tonen. De vinnige aanvallers van MVV probeerden tevergeefs nog enkele keren door de geel-blauwe verdediging te raken, maar deze hield goed stand.

Na een snelle omschakeling werd Barnes richting doel gestuurd, maar de keeper van MVV geraakte nog net voor de aanstormende spits bij de bal.

Net voor de rust was er nog een grote kans voor Okazaki, maar de bal zoefde rakelings voorlangs.

Tweede helft:

STVV begon sterker aan de tweede helft en kon al meteen dreigen. De Kanaries bleven hoog druk zetten en brachten MVV achterin meermaals in de problemen. Rond de 16 meter konden de Kanaries echter de kers niet op de taart zetten.

Na een twintigtal minuten in de tweede helft kwam Nhaili knap naar binnen en schoot hij richting de korte hoek, maar de doelman van de Nederlandse club kon een doelpunt voorkomen.

In de 86ste minuut werden de bordjes terug gelijk gehangen. Na sterk voorbereidingswerk van Adam Nhaili kon Yamamoto de gelijkmaker binnentikken.
1-1 werd meteen de eindstand.

Wissels:

52’ Nhaili voor Van Dessel

52’ Vanwesemael voor Librici