SINT-TRUIDEN / OSAKA, 11 oktober 2022 – Sint-Truiden stoomt zich klaar voor haar jaarlijkse Japanse themawedstrijd tegen OHL. Daarbij krijgen de Kanaries een extra duw in de rug: het bureau van toerisme van Osaka mag zich namelijk de nieuwste partner van geelblauw noemen. Op die manier krijgt STVV toegang tot een interessant netwerk van potentiële nieuwe sponsors in Japan.

Aan de vooravond van de jaarlijkse Japanse themawedstrijd tegen OHL (de Nishitan Day, naar de gelijknamige hoofdsponsor), maakt STVV een nieuw partnership bekend: het bureau van toerisme van Osaka gaat in zee met de Kanaries, ter promotie van de wereldexpo van 2025. De kersverse partner zal voortaan op de opwarmingskledij en op de LED-boarding prijken tijdens de thuiswedstrijden op Stayen.

Keiko Sakaii (algemeen directeur van Expo 2025) is verheugd met de omvattende overeenkomst: “We zijn blij dat een eersteklasseclub zoals STVV met ons samenwerkt om de Osaka-Kansai Expo te promoten. Dankzij dit partnership vergroten we de naamsbekendheid van onze expo in Europa. Bovendien biedt het Europa de kans om kennis te maken met de Japanse cultuur en technologie.”

“Met deze samenwerking zetten we Osaka in de kijker als een regio waar het goed is om te leven, werken en studeren”, vult Hiroshi Mizohata (voorzitter van het Osaka Convention & Visitors Bureau) aan. Omgekeerd promoten we ook de troeven van Europa in Japan. Zo versterken beide regio’s elkaar op toeristisch, cultureel en economisch vlak."

Takayuki Tateishi (CEO STVV) besluit: “Via het voetbal wil STVV de uitwisseling tussen Japan en Europa versterken. Dat doen we nu al door gerenommeerde Japanse spelers aan te trekken en samen te werken met overzeese sponsors. Door dit partnership krijgt STVV toegang tot een heel interessant netwerk van bedrijven. Zo kunnen we extra sponsors aantrekken en de financiële slagkracht van onze club versterken.”