De Kanaries maken de trip naar Brugge voor de 24ste competitiewedstrijd van het seizoen. In de heenwedstrijd verloor STVV in eigen huis met 0-2 na doelpunten van Somers en Denkey. Maar de Kanaries zitten in een goede flow na de demonstratie tegen KAA Gent, terwijl Cercle Brugge aarzelend gestart is in 2024.

Cercle Brugge: 4 wedstrijden niet meer gewonnen

Na de 3-0 winst tegen degradatiekandidaat Kortrijk - op 20 december - wist de Vereniging niet meer te winnen. Tegen Genk en Standard konden ze nog een puntje meepikken, Anderlecht en Westerlo toonden zich te sterk voor de groen-zwarten.

Topschutter Denkey was dit seizoen al goed voor 16 doelpunten. Thibo Somers wist met 4 assists het vaakst de beslissende pass te geven.

Tijdens de afgelopen transferperiode nam De Vereniging afscheid van Yann Gboho, die nu het mooie weer maakt bij Toulouse in de Ligue 1. Félipe Augusto werd dan weer voor 3 miljoen gehaald om Denkey te ondersteunen in de voorlinie.

Waarschijnlijk verschijnt Cercle met een gewijzigd elftal aan de aftrap:

Warleson

Somers – Daland – Popovic - Flavio Nazinho

Efekele - De Wilde - Lemaréchal – Van der Bruggen - Minda

Denkey

STVV: Koïta is terug

Tijdens de midweekmatch tegen KAA Gent toonden de Kanaries zich te sterk voor de ploeg van Hein Vanhaezebrouck. Zahiroleslam maakte nummer 3 en 4 van het seizoen, Koïta wist op 25 minuten zijn doelpuntenaantal van 11 tot 13 op te krikken. Na zijn wedstrijden voor Mauritanië in de Afrika Cup weet hij het doel in de Jupiler Pro League nog steeds staan.

Na de wedstijd tegen KAA Gent werd ook nieuwe spits Adriano Bertaccini aangekondigd. Aangezien de ex-spits van RFC Luik nog maar 2 trainingsdagen op de teller heeft, zit hij waarschijnlijk nog niet in de selectie.