Confrontatie met Europese grootheid

video

Eerste helft

Coppens – Hashioka – Janssens - Diriken – Ogawa – Dumont – Van Dessel - Yamamoto – Okazaki – Barnes – Nhaili

Voor deze oefenwedstrijd op Duitse bodem treedt STVV aan met jongens die nog geen of weinig minuten maakten tegen Standard. RB Leipzig trommelt de grote kanonnen op voor het vriendschappelijk treffen: klinkende namen zoals Olmo, Simons, Werner en Orban verschijnen aan de aftrap. Kortom, een aartsmoeilijke uitdaging.

In de openingsfase is het zoeken en tasten voor beide ploegen. Maar na 12 minuten vindt de thuisploeg plots het net. De jonge Sesko wordt knap weggestuurd door Raum, om vervolgens koelbloedig af te werken. Na het openingsdoelpunt probeert STVV het evenwicht te herstellen, maar de Kanaries komen moeilijk onder de druk uit. Na 25 minuten voetballen zet Leipzig opnieuw een gezwinde aanval op. Van Dessel tracht weg te werken, Coppens voorkomt dat de bal in eigen doel belandt. 10 minuten voor rust is het opnieuw raak voor de thuisploeg. Wederom zorgt Raum met een knappe voorzet voor de assist. Olmo controleert en werkt koel af in de zestien. Twee minuten later zorgt STVV voor de eerste keer voor gevaar. Okazaki kan zijn schot echter niet kadreren. Vlak voor rust valt de 3-0. Dani Olmo bekroont zijn sterke eerste helft met een tweede treffer. Na een knappe aanname werkt hij de bal in één beweging langs Coppens.

3-0 is de ruststand na 45 minuten voetbal.

Tweede helft

Zelfde 11 aan de aftrap voor de tweede helft.

De tweede helft begint gelijkaardig, weliswaar met een minder voortvarende thuisploeg.

Op het uur wordt Okazaki richting thuisgoalie gestuurd, maar de Japanse routinier komt niet tot scoren. Coach Fink brengt vervolgens vers bloed in het veld: Filippov, Vanwesemael, Teuchy, Librici en Mindombe.

Na 70 minuten voetbal werkt Sesko zijn 2de van de namiddag binnen. De pas ingevallen Mindombe krijgt de voorzet van Werner niet weggewerkt. 4-0.

Stan Van Dessel heeft 2 minuten voor affluiten de eerredder nog aan de voet, maar een sterke Orban redt de bal van de lijn.

4-0 is het faire verdict in Leipzig.