RSC Anderlecht - STVV 3-1

11 mai 2023

De Kanaries sprokkelden geen punten uit bij RSC Anderlecht. De Brusselaars waren met 3-1 te sterk. Opvallend: de vier doelpunten vielen allemaal in het laatste halfuur.

Jupiler Pro League

Matchverslag

RSC Anderlecht

video

De thuisploeg startte dominant met een vroege mogelijkheid voor Amuzu, hij besloot naast. Ook daarna eiste Anderlecht het balbezit op, zonder daarbij al te veel gevaar te creëren. 

STVV beperkte zich vooral tot verdedigen, toch kon Hara één keer op doel koppen op aangeven van Okazaki. Schmidt hield aan de overzijde Verschaeren en Raman van de openingstreffer.

Ook na de pauze bleef de nul lange tijd op het bord staan. Hara kopte over op hoekschop en ook Sardella en Verschaeren wisten hun kansen niet te verzilveren.

Anderlecht schakelde vervolgens een versnelling hoger en kwam op voorsprong. Raman had wat geluk in een duel met Teixeira en bedankte met de 1-0. De veer was gebroken bij Sint-Truiden en paars-wit diepte de score verder uit met doelpunten van Slimani en Dreyer in minuut 80 en 82. 

De ingevallen Gianni Bruno kon de score in het slot nog milderen. Zijn fraaie trap verdween in de linker bovenhoek, 3-1, meteen ook de eindstand in het Lotto Park.