Sporting Charleroi - STVV 1-0

11 mai 2023

Geen punten voor STVV dat kopje onder ging uit bij Sporting Charleroi. Zorgane scoorde het enige doelpunt en werd matchwinnaar.

Jupiler Pro League

Matchverslag

Sporting Charleroi

video

Na een studieronde stelde Bruno Koffi een eerste keer op de proef vanuit een scherpe hoek. Bayo was gevaarlijk voor de Carolo’s. Zijn poging zoefde over het doel van Schmidt. 

STVV had de beste kansen van de eerste helft. Gianni Bruno stond telkens aan het kanon. Op het halfuur hield het sluitstuk van Charleroi de Truiense goalgetter van de openingstreffer met een beenveeg.

Slappe koffie na de pauze. Bij het eerste echte doelgevaar, twintig minuten voor tijd, was het wel meteen raak. Schmidt hield Heymans van de openingstreffer maar kon niet verhinderen dat Zorgane de score opende. 

Sint-Truiden kon daar aanvallend weinig tegenover stellen. De thuisploeg was wel nog gevaarlijk via Bayo, zijn poging belandde in het zijnet. Het doelpunt van Knezevic werd afgekeurd wegens een voorafgaande overtreding van Zorgane op Schmidt. In het slot bracht de Truiense goalie nog enkele keren redding op pogingen van de Zebra’s.