STVV klopt KAS Eupen met 0-2!

11 mai 2023

De eerste driepunter van het nieuwe jaar is een feit voor STVV. De Kanaries namen de maat van AS Eupen. Het werd 0-2 am Kehrweg na een doelpunt van Bruno en een own-goal van Davidson.

Jupiler Pro League

KAS Eupen

Matchverslag

video

Beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd en dat leverde ook al snel enkele mogelijkheden op. Magnée dreigde namens de Panda’s. Aan de overzijde zoefde een poging van Koita rakelings naast. 

STVV zat goed in de wedstrijd en op slag van rust opende Bruno de score op aangeven van Koita. Knappe assist en ook het hakje van Bruno mocht er zijn.

Na de pauze pareerde Schmidt een goed schot van Christie-Davies, die wel buitenspel stond. Maar ook STVV bleef gevaarlijk. Davidson hielp de Kanaries een handje, hij verlengde een hoekschop van Koita met het hoofd in eigen doel, 0-2.

Sint-Truiden controleerde en kwam zelden in de problemen. In de slotfase hadden de bedrijvige Dumont en Bruno elk nog een goede mogelijkheid maar zij kregen het leer niet voorbij doelman Moser. Het bleef 0-2, feest in het bezoekersvak en drie belangrijke punten op zak.