STVV - KV Kortrijk 1-0!

11 mai 2023

STVV nam op Stayen de maat van KV Kortrijk. Een eigen doelpunt van doelman Vandenberghe na een strafschop van Bruno volstond voor de drie punten.

Jupiler Pro League

KV Kortrijk

Matchverslag

video

In een aftastend wedstrijdbegin eisten de Kerels het balbezit op. De eerste echte kans kwam er na een kwartier voetballen. Schmidt ranselde een gevaarlijk schot van Kadri uit zijn doel. Koita dreigde wat later namens STVV.

Het venijn zat hem in de staart van de eerste helft. Selemani claimde een strafschop na een duel met Teixeira, scheidsrechter Vergoote ging niet mee in dat verhaal en ook de VAR greep niet in.

Aan de overzijde ging Koita tegen de vlakte in de Kortrijkse zestien. Vergoote zag er meteen een schwalbe in en had Koita’s tweede gele kaart al in de hand. Gelukkig voor STVV riep de VAR de scheidsrechter naar het scherm. Penalty luidde het verdict en dus geen rood voor Koita.

Bruno trapte de elfmeter tegen de dwarsligger, maar via de rug van de ongelukkige doelman Vandenberghe ging de bal alsnog tegen de netten, 1-0 bij de rust.

STVV had na de pauze weinig moeite om de bezoekers op te vangen en kwam er zelf nu en dan uit op de tegenaanval. Avenatti probeerde in het slot nog wat te forceren met een omhaal, maar zijn poging ging over het doel van Schmidt. Diep in de toegevoegde tijd haalde Reitz nog meesterlijk uit. Vandenberghe hield de jonge Duitser van de 2-0 met een uitstekende parade.