STVV nipt onderuit bij KV Mechelen

11 mai 2023

STVV ging Achter de Kazerne onderuit met het kleinste verschil. In een wedstrijd die leek te eindigen op een 0-0-gelijkspel, haalde de thuisploeg het alsnog dankzij een late en discutabele penalty.

Jupiler Pro League

KV Mechelen

Matchverslag

video

In een flauwe eerste helft was het Reitz die als eerste voor wat dreiging zorgde. De Duitser mikte naast met zijn linker. Aan de overzijde kreeg Ngoy een kopkans, maar ook hij wist die niet te kadreren.

KV Mechelen was het bedrijvigst, zonder daarbij veel gevaar te creëren. Schmidt werd nauwelijks op de proef gesteld, ook Coucke keek vrijwel werkloos toe. Een brilscore was dan ook de logische ruststand.

Na de pauze toonde Schmidt zich op een gekrulde vrije trap van Hairemans. STVV had wat later een prima kans om op voorsprong te komen. Konaté bracht Bruno in stelling met een uitstekende pass. De aanname van de Bruno was prima, het schot onvoldoende om Coucke te verschalken.

De wedstrijd leek uit te draaien op een scoreloos gelijkspel, tot de VAR scheidsrechter Smet in het slot van de partij naar het scherm riep. Op de beelden was te zien hoe Hara een kopbal van Da Cruz lichtjes beroerde met zijn elleboog. Voldoende voor een strafschop, oordeelde Smet. Hairemans klaarde de klus vanop elf meter en schonk de thuisploeg zo de overwinning.