Wedstrijdverslag Club Brugge-STVV

Dappere Kanaries pakken punt op Jan Breydel

video

Eerste helft

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Kaya – Koita

Sint-Truiden stak als eerste de neus aan het venster in Brugge. Na drie minuten kwam Godeau net te laat om de gekopte voorzet van Hashioka binnen te duwen. Club was gewaarschuwd en reageerde via Skov Olsen. Hij besloot vanuit een scherpe hoek op doelman Suzuki.

Het spel ging goed over en weer. Ito testte de alertheid van Mignolet. Koita trof wat later het zijnet. Aan de overkant spatte een schot van Zinckernagel uiteen op de paal. De Deen stond wel buitenspel. Suzuki moest kort daarna vol aan de bak op een poging van Nielsen. Prima reflex van de jonge doelman. Op slag van rust kopte Hashioka over op een vrije trap van Ito.

Tweede helft

Na anderhalve minuut in de tweede helft brak Club Brugge plots de ban. Olsen mikte een gemeten voorzet van De Cuyper in één tijd voorbij Suzuki. De Kanaries waren op achtervolgen aangewezen maar vonden niet meteen een antwoord tegen een dominanter Club. Toch kwamen de Kanaries net voorbij het uur plots langszij. Koita ging zijn kans en met succes. Vanuit een scherpe hoek gaf de topschutter Mignolet het nakijken, tussen een bos van Brugse benen door: alweer zijn zevende(!) doelpunt van het nog jonge seizoen én een evenaring van zijn persoonlijke record.

Club was van slag door die opdoffer en zo kreeg STVV weer wat meer ademruimte. Uitgespeelde kansen werden schaars aan beide kanten. Pas in het slot verhoogden de Bruggelingen de druk opnieuw. Een strijdend Sint-Truiden hield de rangen echter gesloten tot en met de achtste minuut van de toegevoegde tijd. Zo pakken de mannen van coach Fink een verdiend punt mee naar Haspengouw.

Wissels STVV:

70’ Yamamoto voor Steuckers
79’ Fujita voor Ito
79’ Ananou voor Hashioka
84’ Janssens voor Godeau