Van Helden - Smets - Godeau
Vanwesemael - Ito - Delorge - Bocat
Bertacinni - Kaya - Koïta

De Kanaries verschijnen met een stevige basiself tussen de lijnen. Ze zijn duidelijk niet van plan om er een fletse eindeseizoenswedstrijd van te maken.

Voor de aftrap hebben de Gentse supporters nog iets in petto. Coach Hein Vanhaezebrouck - die na dit seizoen stopt bij de Buffalo’s – wordt geëerd met een tifo waarop hij de trofee van het kampioenenjaar 2014-2015 in de lucht steekt.

Na dit mooie eerbetoon wordt de wedstrijd op gang gefloten. De Kanaries beginnen heel scherp aan de wedstrijd en zijn heer en meester. Gent laat STVV aan de bal en dat resulteert ook in kansen. In de 7de minuut zet Ito Bertaccini met een magistrale pass voor doel. Zijn schot verdwijnt echter in het zijnet.

In minuut 10 bedient Ito opnieuw Bertaccini. Adriano stormt alleen op de doelman af en probeert Roef te omspelen met een dribbel, maar de Gentse doelman blijft goed naar de bal kijken en grijpt op het juiste moment in.

We zijn 27 minuten ver wanneer Koita zich achter een hoekschop zet. Delorge kopt de scherp aangesneden bal goed door richting de tweede paal. Daar staat Godeau klaar om binnen te tikken, ware het niet dat een ultieme Gentse tackle zijn inzet in laatste instantie blokkeert.

Op het halfuur komt Gent ook voor de eerste keer opzetten. Na een misverstand in de opbouw staat Fernandez-Pardo opeens moederziel alleen voor doel. De Gentse aanvaller is echter te verbouwereerd door de plotse kans en schiet hoog over.

Ito heeft er zin in vandaag. Na een goed één-tweetje met Kaya probeert hij het vanop afstand. Roef neemt geen risico en bokst de verdienstelijke poging in corner.

In een aangename eerste helft was STVV de betere ploeg, maar had Gent de grootste kans. Desondanks eindigt de eerste helft zonder doelpunt.

Tweede helft

We zijn amper begonnen aan de 2de helft of het is al raak. Gent start een aanval vanop rechts met Fernandez-Pardo. Die legt de bal schuin achteruit en vindt daar Samoise. De rechtervleugelverdediger gaat met een goeie aanname voorbij zijn directe tegenstander en schiet de bal snoeihard overhoeks binnen. Suzuki zit er nog met de vingertoppen aan, maar kan de bal toch niet uit zijn doel houden. De stand wordt 1-0.

We zijn 56 minuten ver wanneer de Gentenaren opnieuw een mooie actie bij elkaar voetballen. Na goed uitvoetballen in het middenveld speelt Fernandez-Pardo de bal diep naar Brown. Die neemt goed mee en legt de bal schuin achteruit naar diezelfde Fernandez-Pardo die in één tijd afwerkt in de winkelhaak. Het fraaie doelpunt wordt echter afgevlagd vanwege buitenspel.

In de 62ste minuut steekt STVV de neus terug aan het venster. Na een actie van Koïta komt de bal via Delorge bij Van Helden terecht. Die probeert het met een afstandsschot, maar Roef klemt comfortabel.

Na dat schot reageert Gent stante pede met een gevaarlijke counter. Brown mag vanaf de middellijn helemaal doorzetten vanop links en loopt vanuit een schuine hoek op Suzuki af. Hij probeert met een snoeihard schot de doelman te verslaan maar Suzuki staat pal.

Fink beslist om in te grijpen en doet dat met een driedubbele wissel. Godeau, Kaya en Bertaccini verlaten het veld en worden vervangen door Zahiroleslam, Fujita en Barnes. Drie minuten na de wissels duikt draaischijf Ito weer op. Hij wordt aangespeeld in de 16 en probeert het vanuit een schuine hoek. Zijn poging eindigt helaas net over doel.

In minuut 81 staan de volgende wissels klaar. Bij STVV Yamamoto en Dumont de laatste wissels. Zij komen erin voor Delorge en Ito. De camera’s hebben echter vooral oog voor de applausvervanging aan Gentse kant: daar verlaat spits Depoitre doorheen een erehaag van spelers het veld. De ode aan zijn carrière eindigt met een stevige knuffel tussen Vanhaezenbrouck en zijn diepe spits.

Luttele minuten later is er plots de doodsteek voor STVV. Na een foute inspeelpass van doelman Suzuki komt de bal via Sonko bij Fernandez-Pardo terecht. Die kan de bal makkelijk in een leeg doel deponeren. Zo maakt de beloftevolle aanvaller zijn misser van de eerste helft goed.

De slotfase biedt niet meer veel kansen. Zo eindigt de laatste wedstrijd van de Kanaries in een 2-0 nederlaag, na een aantrekkelijke strijd. Een mooi jubileumseizoen komt tot een einde.