Coppens

Van Helden - Smets - Godeau

Ananou - Van Dessel - Delorge - Bocat

Steuckers - Kaya - Koita

Beide teams beginnen de eerste helft met een zeer hoge intensiteit en een zeer hoge pressing. Hoewel de Kanaries het balbezit claimen, zijn het de Kemphanen die het eerste doelpunt scoren. In de 12de minuut raakt Coppens de bal met zijn handen bij een terugspeelbal. Dat resulteert in een indirecte vrije trap én een voorsprong voor de thuisploeg. 1-0. De Kanaries krijgen een paar wenkende kansen, het gevaar komt vooral vanaf de linkerkant. In de 30ste minuut krijgen de Kanaries een penalty, na een overtreding in het strafschopgebied. Fatih Kaya waagt zijn kans, maar zijn schot wordt gestopt door de plaatselijke keeper. 7 minuten later zet de Duitser zijn eerdere misser recht. Van Dessel zet vanaf links voor richting Godeau, die de bal direct naar Kaya doorspeelt. De nummer 11 kopt hem koel binnen. Een aantal seconden later hebben de Kanaries de kans om de leiding te nemen, maar de doelman van Westerlo redt opnieuw. 5 minuten voor het rustsignaal kent de scheidsrechter een strafschop toe aan de Kemphanen. Madsen trapt de strafschop langs Coppens en zet de ruststand op het bord.

Tweede helft

Coppens

Vanwesemael - Smets - Mindombe

Librici - Lenoir - Dumont - Teuchy

Filippov - Zahiroleslam - Nhaili

Alleen Smets en Coppens blijven tussen de lijnen, voor de rest verschijnen er 9 paar frisse benen op het veld. Toch komt de tweede helft traag op gang. De intensiteit van beide teams is wat lager, kansen zijn schaars voor beide partijen. De partij kabbelt voort, tot Filippov - met een prachtige pegel van buiten de 16 - plots gelijkmaakt. In de 72ste minuut neemt de jonge Simon Francis de plaats in van de dappere Smets in de centrale verdediging. Hoewel beide teams tot het bittere eind voor de overwinning gaan, blijft de score gelijk. Een terecht gelijkspel na een leerrijke oefenpot.