Wedstrijdverslag KVC Westerlo - STVV (Vriendschappelijk)

15 novembre 2023

Oefenpot in 't Kuipje

video

Eerste helft

Opstelling:

Lendfers

Vanwesemael – Janssens – Godeau - Ogawa

Dumont – Okazaki - Ito

Steuckers - Kaya – Barnes


De Kanaries spelen voor de tweede maal op vijf dagen in ’t Kuipje. Steuckers, Godeau en Ito verschijnen - net als vrijdag - aan de aftrap. Daarnaast krijgen 8 andere spelers speelminuten.

De wedstrijd begint met een déjà vu-gevoel, want STVV neemt een blitzstart: Okazaki forceert al na vijf minuten een strafschop na een sterke infiltratie. Kaya is trefzeker vanop de stip en maakt er 0-1 van.

De Kanaries – ditmaal in het geel-blauw – nemen de wedstrijd verder in handen onder leiding van een dirigerende Ito en Okazaki op het middenveld.

Even opvallend is de maturiteit van de jonge Lendfers in doel. Met koelbloedigheid en controle voetbalt hij vlot mee en verstuurt hij geregeld een lange bal op de stropdas van de voorlinie. Dat bewijst hij met een prachtige assist op Ito, die vervolgens met een prinsheerlijke lob de 0-2 binnenlepelt na 25’ voetbal.

Op het halfuur moet Lendfers voor het eerst zijn handen uit de mouwen steken. Van de Keybus knalt een afvallende bal te centraal, in de grijpgrage armen van Matt.

Met het numerieke voordeel op het scorebord voetbalt geel-blauw vrijuit. Onder andere Joselpho Barnes verdient een pluim voor zijn flukse spel in de eerste helft.

Een handvol minuten voor rust komt Westerlo met de grootste dreiging vanuit hun kamp. Na Truiens balverlies op het middenveld spat een schot uiteen op de lat.

Ruststand 0-2.

Tweede helft

Van Helden, Bocat en Zahiroleslam komen in de plaats van Godeau, Ito en Steuckers. Maar vooral: de hemelsluizen gaan helemaal open boven ’t Kuipje. Die zondvloed zorgt voor een rommelige openingsfase in de tweede helft.

Westerlo dreigt het meest - voornamelijk op de counter - maar de eerste grote kans is opnieuw voor STVV. Vanwesemael steelt de bal en speelt in op Kaya: zijn aflegger mondt uit in een (afgeblokt) schot van Okazaki.

Het is bikkelen in een zondvloed aan regen. De foutenlast stijgt aanzienlijk, waardoor Westerlo gevaar probeert te creëren via stilstaande fases.

Na 70’ levert het overwicht voor de thuisploeg ook een Westels doelpunt op. Hun Japanse spits wordt weggestuurd en schuift de bal tussen de benen van Lendfers door.

Toch reageert STVV meteen. Bocat profiteert van een wegglijdende verdediger en brengt de bal voor aan de verste paal. Kaya scoort in twee tijden zijn tweede van de middag, 1-3.

Mindombe, Teuchy en Nhaili vallen nog in voor Okazaki, Kaya en Ogawa. In het slot voetballen beide ploegen nog wat kleine kansen bij elkaar, maar ze komen niet meer tot scoren.

STVV wint overtuigend met 1-3.