Wedstrijdverslag OHL - STVV PO2

20 avril 2024

Tekort aan den Dreef

video

Eerste helft

Suzuki

Janssens – Smets – Godeau

Ananou – Dumont – Delorge – Bocat

Steuckers – Kaya – Koïta

Heerlijk lenteweertje voor één van de kortste verplaatsingen van het seizoen, richting Leuven. STVV start met twee nieuwe namen in vergelijking met het gelijkspel tegen Standard. Fatih Kaya start in de spits en Olivier Dumont begint voor het eerst dit seizoen aan een competitiewedstrijd. Aloïs Diriken versiert bovendien zijn eerste selectie.

Opvallend selectienieuws ook bij OHL: wegens het ontbreken van Pletinckx wordt Matte Smets de enige veldspeler in eerste klasse die alle speelminuten volmaakte.

In de beginfase zetten beide ploegen veel druk. Dat leidt tot regelmatig balverlies langs beide kanten. Grote kansen vallen er in het openingskwartier echter niet te rapen.

Tot in de 16’ de alarmbellen plots massaal afgaan. Suzuki moet uitpakken met een fameuze dubbele redding om de Leuvenaars van de openingstreffer te houden. De waarschuwing schudt de Kanaries niet dadelijk wakker. Want in de 20’ dreigt OHL opnieuw. Brunes duikt opnieuw goed op aan de eerste paal, Suzuki redt wederom. De Leuvense bierslurpers verhogen de druk.

Na die spannende 5 minuten keert de status quo terug. De wedstrijd geraakt meer in balans, weliswaar met licht Leuvens overwicht. Hoewel de druppels uit de lucht vallen, regent het geen kansen.

Op het eind van de eerste helft klaart de hemel op. Terwijl de schuchtere zonnestralen door het wolkendek breken, breekt OHL door de verdedigende linie van STVV. De afronding ontbreekt echter. We gaan rusten met 0-0, een stand waarmee vooral de Kanaries zich gelukkig mogen prijzen. Tijd om tijdens de rust te bespreken hoe we het tij van de Dijle kunnen keren.

Tweede helft

Suzuki

Janssens – Smets – Godeau

Ananou – Dumont – Delorge – Bocat

Steuckers – Kaya – Koïta

Nieuwe helft, nieuwe kansen. STVV komt met verse moed uit de kleedkamer. In de 60’ vloeit daar zowaar de eerste geel-blauwe kans uit voort. Steuckers combineert zich een weg door het middenveld, het schot van Koïta glipt bijna door de handen van de voorheen werkloze Leysen.

OHL reageert. Maertens pakt uit met een volley van ver, maar Suzuki ontpopt zich meer en meer tot Rode Muur vandaag. De Leuvenaars nemen de teugels terug in handen. Maar verder dan enkele bescheiden pogingen komen ze niet.

In de 70’ brengt coach Fink vers aanvallend bloed. Fatih Kaya en Abou Koïta ruimen baan voor Kahveh Zahiroleslam en Adriano Bertaccini. Vijf minuten latet klopt OHL opnieuw op het venster: Suzuki weert een inzet van Thorsteinsson echter af.

Tijd voor een laatste wissel: Vanwesemael komt Ananou aflossen op rechts. STVV toont wat meer drang naar voren. Tot balverlies van Dumont plots dodelijk blijkt. Maziz toont geen genade en stift de 1-0 binnen.

De Kanaries lijden een terechte nederlaag. Gelukkig is er dinsdag al een kans om ons te herpakken, wanneer we AA Gent partij geven.