Coppens

Van Wesemael - Mindombe - Francis

Hashioka - Dumont - Filippov - Teuchy

Librici - Okazaki - Nhaili

Tegen Helmond Sport speelt STVV de eerste van twee matchen dit weekend. De Kanaries komen voor de dag met een opstelling die veel beweging vereist en regelmatig wisselt tussen een 3-4-3 en een 4-4-2. In de openingsfase zetten de Nederlanders hoog druk. Dat levert enkele mogelijkheden op, maar tot echte kansen komt het niet. Na een tiental minuten gaat de druk liggen en speelt de wedstrijd zich vooral af op het middenveld. Beide ploegen zoeken naar de juiste opening, maar die komt er niet. De zware trainingen van de voorbije dagen eisen duidelijk hun tol. Na 37 minuten valt er dan toch een eerste kans uit de lucht. Hashioka laat de bal te makkelijk afsnoepen, het afstandsschot van het nummer 22 van Helmond Sport zeilt naast. Daarna kabbelt de wedstrijd verder tot de rust. We gaan rusten met een 0-0 stand.

Barnes

In de tweede helft verschijnt een licht gewijzigd Truiens elftal aan de aftrap. Schmidt, Yamamoto, Ito en Barnes maken hun opwachting. Coppens, Hashioka, Filippov en Okazaki krijgen rust.

Ito laat zich meteen gelden. Hij tracht een kanonskogel af te vuren van van net buiten de zestien, maar zijn schot wordt nog net geblokt. Na tien minuten in de tweede helft kopt Barnes een hoekschop net over.

Na de sterke geel-blauwe start, besluit Helmond Sport het over een andere boeg te gooien: een lange bal van de keeper wordt goed verlengd en de doorgelopen spits werkt koelbloedig af. 1-0 na een uur spelen. Twee minuten later verschijnt het nummer 8 van Helmond Sport alleen voor de goal na een warrige situatie op de rechterflank. Hij plaatst de 2-0 rustig in het zijnet. De Kanaries lijken van slag, coach Fink besluit vers bloed het veld op te brengen.

Opstelling vanaf minuut 65

Schmidt

Ananou - Smets - Van Helden - Bocat

Yamamoto - Delorge

Librici - Ito - Koita

Barnes

De wedstrijd wordt geleidelijk aan potiger en de scheidsrechter heeft het met momenten moeilijk om de gemoederen te bedaren. Een gele kaart voor Koita en Bocat en een veelvoud aan fouten zijn het gevolg. Acht minuten voor tijd kan Smets net niet afwerken op een strakke vrije trap van Koita. Meteen het laatste wapenfeit van de match. Een experimenteel elftal verliest met 2-0 van Helmond Sport. Morgen trekken we naar het Duitse Wiesbaden, voor de laatste oefengalop van deze doorgedreven stage.