Coppens

Van Helden - Smets - Diriken

Bocat - Van Dessel - Steuckers - Dumont - Ananou

Kaya – Koita

Welgeteld 2 minuten en 40 seconden had Koita nodig om zijn tweede treffer van de voorbereiding tegen de netten te blazen. Hoewel een Desselse verdediger de knal nog probeert te blokkeren, is zijn moeite tevergeefs: 1-0 voor STVV.

De beginfase wordt compleet gedomineerd door STVV. De kansen stapelen zich dan ook snel op. Bocat, Kaya en Van Helden krijgen grote mogelijkheden, maar de drie Kanaries krijgen de bal niet binnen het kader.

Op het kwartier steken de bezoekers voor het eerst de neus aan het venster. De Desselse spits glipt door de verdediging, maar botst op een sterke Coppens. Niet veel later moet Jo opnieuw een schot pareren. Dessel herstelt het evenwicht.

Het spel gaat nu snel op en neer, Van Dessel en opnieuw Bocat zijn dicht bij een treffer.

Vlak voor de rust is het dan toch opnieuw raak voor de Kanaries. Koita krult een vrije trap heerlijk voorbij de goalie van Dessel. We gaan rusten met een 2-0 stand.

Tweede helft

Lendfers

Mindombe - Francis - Vanwesemael

Nhaili - Teuchy – Delorge Knieper - Lenoir - Fabinho

Filippov – Zahiroleslam

De Kanaries brengen in de tweede helft heel wat jeugdig talent tussen de lijnen. Het publiek smult van het knap, technisch hoogstaand voetbal van de jonge Kanaries.

Ook de tweede helft begint met een doelpunt. Delorge-Knieper recupereert en laat scoren. Filippov - kapitein van dienst - jaagt de bal in de bovenhoek. 3-0 voor STVV dus.

Na 65 minuten kan testspeler Zahiroleslam een knappe aanval net niet bekronen met een doelpunt. De Desselse goalie pakt uit met een uitstekende reflex.

Dessel weet de tweede helft van geen hout pijlen maken en plooit noodgedwongen terug. Ondanks de vele counters, voorzetten en doelpogingen blijft het 3-0. Een verdiende overwinning na een attractieve pot voetbal.

Eindstand na een attractieve pot voetbal: 3-0.