25 février 2024

3 punten op onze jubileumwedstrijd

video

Eerste helft

Na een pakkende spektakelshow op de heilige grond van Stayen fluit scheidsrechter Staessens de jubileumwedstrijd op gang. Het publiek schaart zich meteen achter STVV, dat gretig aan de wedstrijd begint.

In minuut 3 geeft Vanwesemael een voorzet op maat voor Koïta, die de bal net voorlangs kopt. Het vuur zit erin.

Na 10 minuten balbezit test Koïta voor het eerst de goalie van Westerlo met een schot uit de tweede lijn. Bolat klemt. Onze nummer 7 heeft de smaak te pakken, twee minuten later volgt opnieuw een knal. Deze keer heeft Bolat er meer moeite mee.

Na 25 minuten voetbal krijgt Steuckers een dot van een kans. Ito stuurt hem heerlijke op weg richting Bolat. Maar een Kempisch been verhindert de voorsprong.

STVV blijft snedig counteren. Telkens ligt Koïta aan de basis van de acties.

Dan toch een moment van opwinding voor de kooi van Suzuki. Een flipperkastmoment levert uitendelijk geen resultaat op voor de Kemphanen.

Na 40 minuten is het dan toch raak voor de Kanaries. Ito rondt een perfecte counter af met een magistrale lob. De magiër tovert op zijn lievelingsgrond.

STVV kan nog tweemaal dreigen voor de rust, met Koïta en een doorstomende Vanwesemael. Ook Ito krijgt nog een ultieme mogelijkheid, maar het blijft bij 1-0 aan de rust.

Tweede helft

Beide ploegen tasten elkaar af in het openingskwartier van de tweede helft. De pas ingevallen Chadli trapt na 63 minuten een eerste keer richting Suzuki. Het schot zeilt hoog over.

Westerlo probeert zich wat meer te nestelen op het grondgebied van de Kanaries. Al zorgen slordigheden voor een minder vermakelijke tweede helft.

Na 73 minuten tikt de ingevallen Kaya de bal van dichtbij op Bolat. De prima voorzet van Steuckers werd echter verzonden vanuit buitenspelpositie.

STVV wringt zich terug in de match met verfijnd voetbal. Koïta wordt na 78 minuten vrijgespeeld: zijn voorzet/schot waait rakelings langs de tweede paal.

Na 81 minuten kan Fujita de match beslissen. Wederom brengt Steuckers een Kanarie in positie. Joelchima legt de bal naast de keeper … maar niet tussen het kader. Het schot spat uiteen op de paal.

Intussen vermaakt het publiek zich uitstekend. De Mexican Wave glooit meermaals door onze heilige tempel.

Toch wordt het nog warm voor de Kanaries. Zion kan van dichtbij uitstekend redden op een poging van een doorgebroken Kemphaan.

Barnes profiteert in extra tijd nog bijna van een flater van Bolat, maar er verandert niets meer aan de stand. De Kanaries winnen zo een historische match.