Een gelijkspel tegen de Duitse eersteklasser

Coppens

Van Helden – Smets – Godeau

Vanwesemael – Delorge – Ito - Bocat

Kaya – Zahiroleslam – Koita

Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd wist Bochum een paar keer aan het Truiense doel te geraken, maar scoren was geen optie. Coppens bracht een paar keer redding en hield zo de nul op het scorebord.

In de 26ste minuut kwam STVV goed weg. Na een strakke voorzet van de linkerflank kon de Bochumse spits de bal net niet binnentikken. De Kanaries herpakten zich meteen door in de aanval te gaan, maar werden net voor de Duitse zestienmeter afgestopt.

Net na het half uur schoot Koita op doel, maar de doelman van Bochum duwde zijn poging in corner. Die schicht luidde meteen een heropleving van STVV in. Er werd meer druk naar voren gezet en de Bochumse verdediging kreeg steeds meer werk.

Tot doelpunten leidde dit echter niet. Rusten geblazen met een 0-0 score.

Tweede helft

De tweede helft begon meteen sterk. Barnes kwam na 30 seconden voor doel en werkte de wenkende kans af. 0-1 voor de bezoekende Kanaries.

Na de voorsprong wist STVV de wedstrijd goed te controleren. Dankzij het goede uitvoetballen wisten ze het balbezit te houden. De Duitse eersteklasser geraakte met moeite in balbezit.

Na een splijtende pass van doelman Coppens werd Barnes opnieuw voor doel gezet, maar de Duiste keeper wist de hoek klein te maken en verhinderde de spits het scoren. Later in de wedstrijd raakte Barnes nogmaals binnen de zestienmeter, maar besloot langs het doel onder druk van de Bochumse verdediging.

In de 88ste minuut maakte Bochum alsnog de gelijkmaker. Na een strakke corner verlengde de Duitse speler de bal in het Truiense doel. Dit was ook meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. We eindigden de oefenwedstrijd in het ongewoon warme Duitsland met een 1-1 gelijkspel.

Doelpunten: 46’ Barnes

Wissels: 45’ Teuchy - Bocat

45’ Mindombe – Smets

45’ Barnes – Zahiroleslam

45’ Diriken - Van Helden