Geel-blauw buiten de landsgrenzen

video

Tijdens de interlandbreak gaven maar liefst 7 STVV-spelers het beste van zichzelf voor hun land. Hoe brachten onze toppers het ervan af op internationaal niveau?

Frederic Ananou (Togo)

Onze ijzersterke verdediger mocht tegen Kaapverdië 45 minuten opdraven in een spannend duel. Togo ging uiteindelijk met de winst aan de haal: de Togolezen haalden het met 3-2. Na een moeilijke eerste helft wist Togo zich nog te herpakken en zo terug dichter bij de top twee te komen in de groepsfase. Kwalificatie voor het Afrikaans kampioenschap blijft zo mogelijk.

Daniel Schmidt en Daiki Hashioka (Japan)

De Samurai Blue speelden op zaterdag 9 september een vriendschappelijke wedstrijd tegen grootmacht Duitsland. Met een invalbeurt in de 84ste minuut deelde Hashioka in de feestvreugde na de 1-4 overwinning tegen de Mannschaft. Na de invalbeurt van Daiki wisten de Japanners trouwens nog tweemaal te scoren.

Japan nam ook dit jaar weer deel aan de traditionele Kirin Challenge Cup, een internationaal vriendschappelijk toernooi georganiseerd door de Japanse brouwerij Kirin. Gisteren werd de finale van deze cup in de Cegeka Arena afgewerkt tussen Japan en Turkije. In de eerste helft al mocht Daniel Schmidt het veld betreden na een blessure van doelman Nakamura.

Nadat de Samurai Blue de rust in gingen met een 3-1 voorsprong, mocht ook Hashioka aan de tweede helft starten. Het eindresultaat werd uiteindelijk 4-2, waardoor Japan de trofee van de Kirin Challenge Cup in de lucht mocht steken.

Jarne Steuckers (Belgische beloften)

Jarne Steuckers heeft zijn eerste trainingen met de nationale beloften erop zitten. De 21-jarige Truienaar werd voor het eerst geselecteerd voor de Jonge Duivels na een prima start van het seizoen. Jarne leerde veel bij op training, maar kwam tegen Kazachstan voorlopig nog niet aan speelminuten toe.

Zion Suzuki, Rihito Yamamoto en Joel Chima Fujita (Japan U23)

Het Japanse olympische elftal speelde op dinsdag 12 september haar derde kwalificatieduel voor de Asian Cup. Na eerdere zeges tegen Pakistan (6-0) en Palestina (1-0) bleven de Japanners dit keer steken op een 0-0 tegen Bahrein. Dat betekende wel meteen de derde clean sheet op rij voor doelman Zion Suzuki.

Suzuki en Rihito Yamamoto speelden de volledige wedstrijd tegen Bahrein, Joël Fujita mocht na 62 minuten invallen. Met dit gelijkspel is Japan verzekerd van de eerste plaats in groep D en deelname aan de Asian Cup.

Matt Lendfers (Belgische U18)

Tot slot nam onze talentvolle keeper Matt Lendfers deel aan de oefeninterlands van het Belgische nationale elftal onder 18 jaar. Matt stond onder de lat tijdens de eerste match tegen Noorwegen, een wedstrijd waarin de Belgen nipt de duimen moesten leggen (1-2 verlies). Tijdens de wedstrijd tegen Zweden keek de jonge Kanarie toe vanop de bank. De eindstand was ditmaal 3-1.