De Kanaries speelde vandaag hun eerste oefenwedstrijd tegen de buren van Zepperen-Brustem!

Coppens

Vanwesemael - Smets - Francis

Bocat - Van Dessel - Diriken - Dumont - Fabinho

Filippov - Koita

Coach Fink begint de wedstrijd met een 3-5-2. Met een vrij jong team op het veld zetten de Kanaries meteen hoge druk op de tegenstander. Vlak voor het verstrijken van het eerste kwartier kopt Dumont de bal binnen op een voorzet van een bedrijvige Fabinho. Slechts 6 minuten later scoort Koita met een bom vanop 25 meter. Misschien al meteen hét doelpunt van de voorbereiding? De manschappen van Zepperen-Brustem geven echter niet op en verkleinen de achterstand amper 3 minuten later. Coppens ziet ook nog een kopbal van Vanswegenoven voorlangs gaan. Daarna dooft de eerste helft langzaam uit.

Tweede helft:

Lendfers

Francis - Mindombe - Vanwesemael

Teuchy - Van Dessel - Delorge-Knieper - Lenoir - Librici

Kaya - Nhajli

Geelblauw begint de tweede helft met 8 vervangingen. Lendfers, Mindombe, Lenoir, Delorge-Knieper, Teuchy, Librici, Nhajli en Kaya krijgen ook een helft om zich te tonen aan de nieuwe coach. Hoewel de Kanaries de tweede 45 minuten domineren, is het wachten tot de 37ste minuut voor het eerste doelgevaar: Librici raakt de lat. Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal stuurt Kaya Ryan Lenoir in het straatje op de counter. De jongeling mist één op één niet: 1-3 voor de Kanaries. Dat wordt meteen ook de eindstand. Een eerste overwinning dus voor de manschappen van Thorsten Fink.