STVV - KVC Westerlo 0-1

11 mei 2023

Sint-Truiden verloor in eigen huis van Westerlo. STVV kwam de uitsluiting van Koita en de penaltytreffer van De Cuyper niet meer te boven en zo haalden de bezoekers het met het kleinste verschil.

Jupiler Pro League

KVC Westerlo

Matchverslag

video

STVV stak als eerste de neus aan het venster. Een kopbal van Reitz trof de rug van Fixelles. Hashioka deed het zijnet trillen met een afstandsschot. Perdichizzi verraste bijna zijn eigen doelman op een Truiense voorzet, maar gelukkig voor hem viel de bal op de lat.

Vervolgens waren het de bezoekers die voor dreiging zorgden. Vaesen prikte net naast na een snelle counter van de Kemphanen en ook De Cuyper miste een opgelegde kans. Niet veel later trof Vaesen ook nog eens de dwarsligger.

Met de rust in zicht werkte Koita Reynolds tegen de mat in de Truiense zestien. Na een minutenlange VAR-interventie wees scheidsrechter Staessens naar de stip. Tot overmaat van ramp, kreeg Koita ook een rood karton gepresenteerd. De Cuyper was vanop elf meter wel trefzeker, 0-1 na een tumultueus einde van de eerste helft.

Weinig animo na de pauze. Westerlo nam geen risico’s en controleerde. STVV toonde veel wilskracht, maar kon nooit echt een vuist maken. Die ene kans kwam er niet en zo bleef het 0-1 op Stayen.