STVV lijdt nipte nederlaag bij Union

11 mei 2023

STVV ging in extremis nipt onderuit bij de tweede in de stand, Union. Bruno bracht de Kanaries op voorsprong. Union ging erop en erover via Teuma en Puertas.

Jupiler Pro League

Matchverslag

Royal Union Saint-Gilloise

video

De Brusselaars begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd. Nieuwkoop leek Union al vroeg op voorsprong te brengen. Maar zijn bal zou net niet helemaal over de lijn geweest zijn.

STVV was gewaarschuwd en herstelde het evenwicht. Halfweg de eerste helft mikte Bruno net over. Dichter bij een doelpunt kwamen beide ploegen niet. Een brilscore bij de rust was het logische gevolg.

Na de pauze was er meteen een goede mogelijkheid voor Kandouss, hij prikte naast. Kort voor het uur toonde de onvermijdelijke Gianni Bruno zich wel trefzeker. Met een knap schot bracht de Truiense topschutter zijn ploeg op voorsprong.  Zijn vijftiende van het seizoen intussen.

Union verhoogde vervolgens de druk maar de Kanaries verweerden zich kranig. Ruim een kwartier voor tijd kregen de Brusselaars een vrije trap net voor het halve maantje. Het schot van Teuma verdween via het hoofd van Konaté in doel, 1-1. Bernd Hollerbach was het niet eens met de vrije trap en werd na een woordenwisseling naar de tribune verwezen.

De thuisploeg drukte door en Adringra deed de netten ook een tweede keer trillen. Dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het wel raak. Puertas plaatste de bal buiten het bereik van Schmidt en legde zo de 2-1 eindstand vast. Een zure nederlaag voor een fel strijdend STVV. De tweede gele kaart voor Konaté in de extra tijd was slechts een voetnoot.