STVV - RFC Seraing 2-1!

11 mei 2023

STVV weet weer wat winnen is. De Kanaries namen in eigen huis de maat van rode lantaarn Seraing. Het werd 2-1, dankzij twee doelpunten van Gianni Bruno.

Jupiler Pro League

Matchverslag

RFC Seraing

video

De thuisploeg startte het sterkst aan de wedstrijd. Toch keken beide doelmannen lange tijd werkloos toe. Net voorbij halfweg de eerste helft brak Bruno, wie anders, de ban met een laag schot uit de draai.

Seraing maakte weinig klaar voorin, al had Vagner kort voor de rust een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Zijn schot ging echter naast het doel van Schmidt.

Meer animo na de koffie. Bruno testte meteen de vuisten van Dietsch. Daarna kwamen de Métallos beter in de wedstrijd, zonder grote kansen af te dwingen.

Het waren de Kanaries die de beste kansen versierden. Dietsch belette Hayashi het scoren, Shibuabua keerde de rebound van Bruno van de lijn. Kort daarna bracht de Franse doelman opnieuw redding op een poging van de Truiense spits.

Het bleek uitstel van executie, want zeven minuten voor tijd knalde Bruno zijn tweede van de avond dan toch tegen de touwen. Zijn 14de doelpunt al dit seizoen. De late aansluitingstreffer van Marius was slechts een voetnoot.