Wedstrijdverslag STVV - KV Mechelen: 2-0

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Kaya – Koita

De eerste helft startte meteen hevig. Jarne Steuckers kwam in de 5de minuut alleen voor doel, maar besloot nipt voorlangs.

Het spel ging goed op en af. Na een snelle omschakeling kon Bocat diepgestuurd worden. Hij trapte de bal echter over het Mechelse doel.

In de 29ste minuut moest aanvaller Kaya de wedstrijd staken met een blessure. Hij werd vervangen door nummer 23, Joselpho ‘Josje’ Barnes.

En daar viel de goal dan! In de 33ste minuut scoorde Hashioka zijn eerste doelpunt voor de Kanaries. Na knap breedleggen van Jarne Steuckers schoot onze nummer 4 de bal afgemeten binnen via de verste paal.

6 minuten na het doelpunt kreeg KV Mechelen zijn eerste grote kans van de wedstijd. De bal werd in de zestien gedropt, maar de Kakkers kregen hem niet tussen de palen.

Na 5 minuten extra tijd eindigde een boeiende eerste helft.

Tweede helft

De tweede helft startte ook meteen met voetbal aan hoog tempo. De eerste kans was meteen voor invaller Barnes. Hij joeg de bal net over het net. Twee minuten later kwam onze nummer 23 opnieuw voor doel, maar de bal verdween in de tribune.

En dan kwam de voorspelling van onze persconferentie eerder deze week ook uit. Voor de Kanaries scoorde nummer 13, Ito, zijn beloofde eerste doelpunt voor STVV. Na een knappe steekpass kwam de Japanner alleen voor doel en werkte hij af in de kortste hoek.

Na 76 minuten spelen kwamen de Kanaries met 2 tegen 4 voor het Mechelse doel. Koita werd de rechthoek ingestuurd, maar kon met links de bal net niet laag genoeg houden.

3 minuten voor affluiten kreeg Koita nog dé kans op de 3-0, maar deze liet hij jammer genoeg onbenut.

De Kanaries konden de wedstrijd perfect onder controle houden en gaven geen kans meer weg. Er was zelfs wat tijd om de nodige derbyliederen aan te heffen. Zo bleven de drie punten op Stayen na een mooie 2-0 overwinning.

Wissels

28’ Kaya  Barnes

68’ Ito  Fujita

68’ Steuckers  Yamamoto

90’ Koita  Janssens