Wedstrijdsamenvatting FC Keulen - STVV: 0-1

Matchverslag

Oefenwedstrijd

video

Het Franz-Kremer-Stadion loopt aardig vol voor de memorialmatch van Maurice Banach. Smets, Teixeira en Wolke beginnen vanachter. Koita en Bocat op de flank. Van Dessel, Reitz en Boya op het middenveld, en Hara en Bruno in de punt.

Een begin met overwegende druk van Keulen, toch gaan de Kanaries ook op zoek naar hun eerste kansje. Na twintig minuten een eerste grote kans voor de thuisploeg, een aanval over links wordt net niet bekroond met een doelpunt. De bal zoeft op heuphoogte naast.

Een bedrijvige Bruno stuurt geregeld een balletje diep op de flank, zonder resultaat. Na een half uur hebben de Kanaries het evenwicht hersteld. Toch blijft het zoeken naar de Truiense spitsen. Na 35 minuten kan Boya eenvoudig binnentikken na knap voorbereidend werk van Bruno. De Kanaries op voorsprong.

Vlak voor rust moet thuisgoalie Timo Horn uitpakken met een dubbele redding op pogingen van Bruno en Reitz. De ervaren rot doet dit dan ook foutloos.

Rusten bij een 0-1 voorsprong en twee wissels: Hayashi voor Bruno en Dumont voor Van Dessel.

Met nieuwe aanvallende impulsen kunnen de Kanaries opnieuw dreigen. Hayashi straft een foutje achterin bijna af. Het doelhout voorkomt de 0-2. Het openingskwartier van de tweede helft wordt vrijwel gedomineerd door STVV. Het huis staat, dat is zeker.

Minuut 63, Kaya komt in voor Hara.

Na 65 minuten nog eens een aanval van de thuisploeg. Maar de spits jaagt de bal over. Het middenveld wordt vaak overgeslagen bij de aanvallen van FC Keulen. Maar de vleugelspelers kunnen de spitsen maar niet bereiken. Na 80 minuten doorpriemt Hayashi de linies van Keulen en werkt koelbloedig af, maar doet dit vanuit een buitenspelpositie. Het doelpunt wordt afgekeurd.