Coppens

Van Helden – Smets – Godeau

Steuckers – Fujita – Delorge – Bocat

Yamamoto – Zahiroleslam – Ito

Eén wijziging in de basiself na de galavoorstelling van afgelopen donderdag tegen AA Gent. Ananou valt uit in de opwarming, daarom start Steuckers vanop de wingbackpositie. Yamamoto neemt de plaats van Jarne rechtsvoor over.

STVV steekt dadelijk de neus aan het venster. Ito stuurt Bocat weg, Erics schot in de korte hoek wordt gepareerd door Warleson.

In de tiende minuut lopen de Kanaries echter op een dodelijke counter. Een Cercle-verdediger loopt Ito van z’n sokken, enkele tellen later ligt de bal in de Truiense mand. Kevin Denkey opent de score.

Na de openingstreffer krijgen we een evenwichtige periode zonder grote kansen. Steuckers maakt op de flank wel enkele gesmaakte rushes.

In de 28’ dreigt Cercle opnieuw. Lemaréchal slalomt door het Truiense middenveld en krult de bal langs de verste paal.

Het sein voor geel-blauw op te reageren. In de 31’ rolt Van Helden de rechterflank op en vindt hij Ito. Delorge knalt Ryotaro’s subtiele aflegger tegen een Brugs been.

Na een korte windstilte levert het rechttoe rechtaan-voetbal van Cercle in de 43’ een tweede doelpunt op. Een vrijetrap wordt met het hoofd verlengd, waarna Minda binnentikt.

Nog voor de rust krijgt STVV de kans om terug te slaan. Bocat stuurt Zahiroleslam diep, Kahveh speelt Yamamoto vrij voor doel … maar hij besluit op Warleson. Vlak voor affluiten een nieuwe mogelijkheid. Dit keer een lang uitgesponnen een-twee tussen Bocat en Ito, die de laatste in de handen van de doelman kopt. In een typische ‘Cercle-wedstrijd’ gaan we rusten met 2-0

Tweede helft

Coppens

STVV begint ongewijzigd aan het tweede bedrijf. Cercle zet meer druk dan in de eerste helft. En dat vertaalt zich na 10 minuten in de 3-0. Denkey velt het onverbiddelijke verdict.

Coach Fink grijpt in met een dubbele wissel: Koïta en Barnes lossen Yamamoto en Delorge af. Het dreigt nog een lange tweede helft te worden voor de Kanaries.

Ondanks de wissels slaat Brugge in de 67’ minuut opnieuw toe. Een schot van Olaigbe wijkt ongelukkig af op het been van Smets en verdwijnt langs doelman Coppens.

STVV wisselt beide flanken: Vanwesemael en Ogawa komen in plaats van Steuckers en Bocat. Wat later neemt Kaya de fakkel over van Zahiroleslam.

Met een 4-0 score op het bord kabbelt de wedstrijd naar zijn einde. Jo Coppens voorkomt dat de score verder oploopt. De late eerredder van Barnes is slechts een magere pleister op de wonde van vanavond. STVV loopt tegen een zware nederlaag aan.