Eerste helft

Opstelling:

Coppens, Ogawa, Hashioka, Diriken, Mindombe, Dumont, Yamamoto, Nhaili, Okazaki, Ito, Barnes

De 10de oefenwedstrijd van de voorbereiding trappen de Kanaries in Zandhoven af in de gietende regen.

STVV begint gretig aan de wedstrijd, maar het is Lierse dat na 7 minuten voor het eerst weet te scoren. De lijnrechter oordeelt echter dat de Lierse spits buitenspel stond. Zo blijft de stand onveranderd.

Twee minuten later is het STVV dat via Ito de 0-1 op het scorebord zet. De Magiër besluit door de benen van de doelman na mooi samenspel met Yamamoto.

In de 17de minuut zijn de Kanaries dicht bij de 0-2. Na een vrije trap knikt Okazaki richting doel, maar de doelman uit Lier voorkomt dat de Kanaries de kloof uitdiepen. We gaan rusten met de kleinste voorsprong.

Tweede helft

Coach Thorsten Fink laat bij het aanvatten van de tweede helft dezelfde 11 spelers tussen de lijnen staan. In de 51ste minuut komt Nhaili dicht bij een doelpunt, maar afwerken lukt niet. Vijf minuten later, in speelminuut 56, komt STVV weer opzetten. Ito rukt op van aan de middenlijn en werkt de bal koelbloedig tegen de netten.

Na een uur spelen brengt coach Fink een reeks frisse krachten tussen de lijnen. Teuchy, Filippov, Janssens, Lenoir, Francis, Vanwesemael en Librici komen Okazaki, Ogawa, Diriken, Mindombe, Ito, Hashioka en Yamamoto aflossen.

In de 62ste speelminuut valt er een penalty uit de lucht, na handspel van Wolke Janssens. Coppens slaagt er niet in de bal te stoppen en zo wordt de stand 1-2.

Ook STVV krijgt een penalty, na een fout op Nhaili. Filippov zet zich achter de bal en knalt de 1-3 overtuigend tegen de netten. Dat wordt meteen de eindstand:

STVV wint voor de zesde keer deze voorbereiding.

Zaterdag wacht in Dessel het Saoudische Al Taawoun voor de laatste oefenpot. Klik hier voor de ticketinfo.